Zoeken

Norton koopt 220 jaar oud kasteel als hoofdkantoor

18 maart 2013
Op slechts een mijl afstand van haar huidige locatie heeft het Britse Norton de 220 jaar oude kasteel Donington Hall aangekocht. Norton heeft het gebouw voor een niet nader genoemd bedrag overgenomen van Britisch Airways, en wil daar haar productie en hoofdkantoor naar toe gaan verplaatsen.

Norton Commando_961_1

Het door Norton aangekochte grondgebied van Donington Hall is maar liefst 25 hectare groot en omvat naast het 220 oude kasteel Hastings House, een modern gebouw dat ruim 4.000 m2 groot is en waar Norton haar productie naartoe wil verplaatsen. Volgens Stuart Garner, CEO van Norton, is de verhuizing noodzakelijk omdat de huidige fabriek aan alle kanten uit z'n voegen aan het scheuren is.

Donington Hall_Castle

Stuart Garner, CEO Norton:
Donington Hall is een droom, een unieke Britse manier om stijl, kracht en kwaliteit te tonen, wat allemaal grote bijdragen zijn aan het Britse merk. Echter, achter het drama en de romantiek van Donington Hall is een grofwel 4.000 m2 grote moderne productie-fasciliteit (Hastings House) wat de nieuwe productie-fasciliteit en hoofdkantoor van Norton gaat worden. Het werd enige tijd geleden duidelijk dat we uit onze huidige locatie waren gegroeid en om te verhuizen naar een nieuwe locatie op minder dan een mijl afstand is ideaal. Het zal Norton in staat stellen te groeien met de focus op 'gebouwd in Engeland door Engelse handen', groei van export en groei van banen.