Zoeken

Nieuwe gelimiteerde Norton op eBay aangeboden

22 april 2010

De motor is nog niet uitgeleverd, maar een slimme zakenman hoopt een slaatje te kunnen slaan uit de gelimiteerde eerste serie Norton Commando 961 SE. De motor wordt namelijk op eBay aangeboden voor £26.000.

Norton_Commando_961.jpg

Met de Commando 961 SE heeft het Britse Norton na enkele decennia weer haar rentree gemaakt op de motormarkt. Van de 80 pk sterke paralleltwin, die is voorzien van Ohlins vering, Brembo Goldline remmen en de nodige carbon onderdelen, zullen in haar eerste serie slechts 50 stuks worden geproduceerd.

Met de eerste oplage op Norton's website als 'uitverkocht' aangegeven hoopt één van die vijftig gelukkigen een snelle winst te kunnen maken op zijn aankoop. Terwijl de motor oorspronkelijk door Norton was opgegeven voor een prijs van £15.995 staat de motor nu op eBay te koop voor vraagprijs van £26.000.

De motor, die inclusief een gelimiteerde Norton horloge zal worden uitgeleverd, staat gepland voor productie op 4 mei en uitlevering op 11-12 mei, en kan volgens de bieder op eBay rechtstreeks bij de fabriek worden afgehaald.

Wij zouden het niet erg vinden als niemand een bod zou doen en de motor de komende tijd als een blok aan het been gaat worden van deze 'liefhebber'.