Zoeken

Nicky Wordragen wint European Ladies Cup

24 augustus 2011
In een sterk internationaal deelnemersveld van 45 dames behaalde Nicky Wordragen het afgelopen weekend een tweede plaats in Groesbeek vlak achter de vice-wereldkampioen Chiara Fontanesi. Dit mooie resultaat leverde haar de titel op in de European Ladies Cup.

Nicky_Wordragen

Het motorcross terrein van MBC De Zevenheuvelen in Groesbeek was het decor van de derde wedstrijd van de European Ladies Cup. Alle Nederlandse ogen waren daarbij gericht op Nicky Wordragen, die de 2011 European Ladies Cup titel kon binnenhalen. Een goed resultaat in beide manches zou voor Wordragen voldoende zijn voor de titel, maar voor eigen publiek wilde Wordragen laten zien wat ze waard is. Wordragen hield woord en wist in het begin de Italiaanse vice-wereldkampioen Chiara Fontanesi kort achter zich te houden, maar moest uiteindelijk het hoofd buigen voor haar concurrente.

Uiteindelijk zou Wordrager tweede in het dagklassement worden, achter Fontanesi, en stelde daarmee de Ladies Cup titel veilig. Wordragen verklaarde na afloop tijdens de wedstrijd bijna gek te zijn geworden van de spanning, maar wel blij te zijn een redelijk resultaat neer te hebben kunnen zetten. Uit hande van IMBA voorzitter Benoit Malta ontving Wordrager tijdens de huldiging het kampioenshirt.