Zoeken

MV Agusta: 22% groei eerste kwartaal 2014

9 april 2014
Na 2013 al met een plus van twintig procent te hebben afgesloten heeft MV Agusta ook het eerste kwartaal van 2014 met een flinke groei afgesloten. Vergeleken met het eerste kwartaal van 2013 is de verkoop met 22% gegroeid.

MV Agusta 2014 Brutale 800 Dragter

De nieuwe strategie van MV Agusta is duidelijk z’n vruchten af aan het werpen. Na meer dan tien jaar alleen maar met de viercilinders F4 en Brutale te hebben geacteerd is MV Agusta met de komst van de nieuwe driecilinder haar gamma flink gaan uitbreiden. En, niet onbelangrijk, dankzij de driecilinders is MV Agusta betaalbaarder dan ooit.

In Italië heeft MV Agusta het eerste kwartaal zelfs een marktaandeel van 10% gehaald, dankzij modellen als de Rivale 800 en Brutale 800 Dragster, die haast niet aan te slepen zijn. Volgens Benelux agent Jan Ykema is de Dragster hier zelfs al tot in mei uitverkocht.

Giovanni Castiglioni, MV Agusta President:
Ik ben extreem tevreden met de resultaten van het eerste kwartaal en de verkoopcijfers, vooral wat betreft de Rivale 800 en de nieuwe Brutale 800 Dragster. Ik ben ervan overtuigd dat we deze trend van groeiende verkopen in het tweede kwartaal zullen voortzetten.
Tevens wil ik van de gelegenheid gebruik maken om recente geruchten in de Italiaanse media, dat wij in gesprek met de Fiat-Chrysler Group zouden zijn, ontkrachten. Wij zijn niet met ze in gesprek en zijn dat ook niet geweest. Mijn doel is MV Agusta significant te laten blijven groeien en tegelijkertijd trouw blijven aan het familiebedrijf dat wordt gedreven door de onvoorstelbare passie die mijn vader aan mij en mijn medewerkers heeft overgebracht. Het is een passie die ons nog steeds inspireert om echte tweewieler iconen te ontwerpen en produceren.