Zoeken

Multistrada 1200S wint Pikes Peak

2 juli 2010
Enkele maanden na introductie van de Multistrada 1200 heeft Ducati in de Verenigde Staten de populaire Pike's Peak International Hill Climb, die afgelopen zondag in de bergen van Colorado Springs werd gehouden, in zijn klasse weten te winnen.

Action_Pikes_Peak.jpg

Het wordt bij ons in Europa in Frankrijk en Italië vooral gedaan, maar ook in de Verenigde Staten is het ongekend populair: hill-climbing, zo snel mogelijk met je auto of motor de top van de berg weten te bereiken. De Pike's Peak International Hill Climb wordt overzee zelfs gezien als een zeer prestigieuze race, waar volop met ondersteuning van fabrieken aan wordt deelgenomen.

Zo ook Ducati, dat dit jaar met twee fabrieksondersteunde Multistrada 1200S motoren deelnam aan de hill-climb. En met succes, het team eindigde op een verdienstelijke 1e en 3e plaats. Winnaar was veteraan Greg Tracy, die vanaf de start meteen een grote voorsprong nam op de rest van het veld om uiteindelijk als snelste de top op 4.300 meter te bereiken.

Grag Tracy:
Het was een opwindende week moet ik zeggen. Ik wil Ducati bedanken voor de kans die ze me hebben gegeven, de Spider Grips Falkner-Livingston Multistrada was geweldig om te rijden. Iedereen heeft ontzaggelijk werk verricht en de motor was waanzinnig snel, ik reed op een punt zelfs 220 km/u. Zowel op de dirt als het asfalt deed de motor het zondermeer goed.

Toen ik klein was dacht ik dat alle fabrieksteams die hier hebben gewonnen beschikten over $100.000 motoren en dat ze daarom zo snel waren, maar ik heb me daarin vergist. Dit was mijn eerste jaar op een fabrieksmachine en ik kan je vertellen dat die zo uit de krat standaard was. Wat carbon en een paar tweaks links en rechts, maar dat was het dan ook.

Greg's teamgenoot Alexander Smith vocht zich gedurende de klim op naar een tweede plaats en leek deze zeker te gaan verzilveren (en Ducati de 1-2 te geven), maar ging in de laatste bocht onderuit en viel daardoor terug naar een derde plaats.