Zoeken

Mugen met Shinden en John McGuiness naar TT Zero

6 maart 2012
Na tijdens de Tokyo Motor Show al te hebben aangekondigd deel te willen nemen aan de 2012 TT Zero heeft Team Mugen nu bevestigd de Isle of Man TT Zero met niemand minder dan 17 voudig TT winnaar John McGuiness aan de start te zullen verschijnen.

Mugen_Shinden_TT_01

Naast bekendmaking van coureur John McGuiness werd door Mugen tevens de elektrisch aangedreven racer onthuld, die de passende naam Shinden (Shin=God, Den=Elektriciteit) heeft gekregen. Hoewel de 120 pk sterke Shinden door Mugen werd ontwikkeld is het de vraag in hoeverre Honda bij dit project betrokken is.

Opgericht door de zoon van Honda oprichter Soichiro Honda is Mugen een zelfstandige raceonderneming, maar hoewel er geen officiele bevestiging is dat het Mugen project door Honda is gesteund geeft de link tussen beide bedrijven genoeg ruimte tot speculaties.

Zo werd Mugens deelname aan TT Zero op de Tokyo Motor Show aangekondigd vlak na het debuut van de Honda RC-E. De Shinden is echter wel op fronten anders dan de RC-E, zoals het rijwielgedeelte dat uit carbonfiber is opgebouwd. Verder maakt de Shinden gebruik van Showa vering en Nissin remmen, waar de RC-E met Ohlins vering en Brembo remmen is uitgerust.

De Shinden wordt zoals gezegd aangedreven door een 120 pk sterke borstellose gelijkstroommotor, die zijn stroom krijgt uit een Litium-iion accupakket dat goed moet zijn voor meer dan 370 volt aan stroom. Totaalgewicht van de racer is 260 kilo, wat ‘m niet bepaald een lichtgewicht maakt.

Mugen_Shinden_TT_02

Mugen  heeft voor de 2012 TT Zero twee doelen voor ogen, de Shinden haar eerste overwinning geven en het eerste team te zijn dat de mountain course met een gemiddelde snelheid van meer dan 100 mph weet te volbrengen. De keuze voor McGuiness zou volgens speculanten een bevestiging zijn van de link met Honda, de 17-voudig TT winnaar is momenteel onder contract bij Honda TT Legends en Padgetts Honda.