Zoeken

Mugen keert terug naar TT Zero met McGuinness en Shinden Ni

11 februari 2013
Mugen gaat dit jaar wederom deelnemen aan TT Zero tijdens de 2013 Isle of Man TT met een geüpdatete versie van de Shinden elektrische racer, de Shinden Ni. De elektrische racer wordt net als verleden jaar gereden door John McGuinness, die het afgelopen jaar met een tweede plaats de 100 mph barrière wist te doorbreken.

Mugen Shinden_IOMTT

Het afgelopen jaar maakte de Mugen Shinden zijn debuut tijdens de TT Zero race van de Isle of Man TT. Hoewel de Honda tuner niet direct aan Honda is gelieerd had de Shinden sterke overeenkomsten met de op de 2011 Tokyo Motorshow door Honda gepresenteerde CR-E prototype elektrische racer. De Mugen Shinden was het afgelopen jaar ook bij verschillende beurzen op de Honda stand te zien, waardoor het lijkt alsof de Mugen elektrische racer een testproject van Honda is ter voorbereiding op sportieve elektrische mobiliteit.

De Mugen Shinden werd het afgelopen jaar door niemand minder dan veelvoudig Isle of Man TT winnaar John McGuinness gereden, die weliswaar de 100 mph barrière wist te doorbreken maar de winst aan Micheal Rutter op de MotoCzysz E1PC moest laten gaan. McGuinness zal ook dit jaar de Shinden Ni gaan rijden, die volgens de Japanners lichter en aërodynamischer is dan z'n voorganger.

De 2013 TT Zero wordt op zaterdag 5 juni 2013 verreden als onderdeel van het Isle of Man TT festijn.