Zoeken

Motus MST-01 in 2011 verwacht

9 januari 2010

Engineered in Michigan, ontworpen en gebouwd in Alabama moet de Motus MST-01 Amerika weer op de motorkaart brengen voor wat betreft hoogvermogende sport-tour machines.

Motus_MST-01-1.jpg

De Motus MST-01, die het geesteskind is van Motus (Latijn voor 'beweging') president Lee Conn en ontwerper Brian Case, moet worden gezien als de Amerikaanse tegenhanger van Honda's recentelijk geintroduceerde VFR1200. Het duo, dat als vrienden op het idee van de nieuwe motor kwam, maakte in eerste instantie een schets op papier van wat in hun ogen de ultieme droomfiets zou zijn.

De Motus MST-01 is ontworpen voor serieuze sport-tourders die zaken als comfort, vermogen en rijafstanden hoog weten te waarderen. De door Brian Case, productontwikkelaar bij het eveneens in Alabama gevestigde Confederate Wraith, ontworpen motor zal worden aangedreven door een dwarsgeplaatse, in een trellis buizenframe gemonteerde, 1650cc V4, voorzien van enkele bovenliggende nokkenassen en twee kleppen per cilinder.

Motus_MST-01-2.jpg

De motor zal goed moeten zijn voor een vermogen van 140 Pk bij 7.800 toeren, wat zeker voor Europese begrippen niet bepaald indrukwekkend is. In tegenstelling tot het verwachtte koppel van meer dan 160 Nm bij 4.500 toeren per minuut.

Naar verwachting zal het motorblok dit jaar tot leven moeten komen, terwijl de productie van de motorfiets staat gepland voor 2011. Verkoop zal in eerste instantie rechtstreeks vanaf de fabriek in Alabama zijn, totdat een dealernetwerk is opgericht. De prijs van de fiets zal rond de $20.000,- zijn.