Zoeken

Motorrijder hangt gevangenisstraf van 5 jaar boven hoofd

15 september 2010

Dachten we dat de straffen voor te hard rijden in Engeland al buitenproportioneel waren, in Frankrijk hangt een 32-jarige motorrijder een gevangenisstraf van 5 jaar boven het hoofd voor het overschrijden van de maximum snelheid met meer dan 100 km/u.

radar_quai_de_bercy.jpg

De motorrijder werd door een flitskast op de A16 nabij Calais gefotografeerd met een snelheid van 260 km/u, maar dacht de dans te ontglippen omdat hij van voren was geflitst. De politie wist de overtreder alsnog de identificeren dankzij een video die door de beste man op YouTube was geplaatst.

De politie had lucht gekregen van het feit dat de motorrijder zijn overtreding had gefilmd en vervolgens op het Internet had geplaatst. Door het IP adres van de plaatser van de video te traceren wist men de motorrijder te achterhalen. De 32-jarige man werd gearresteerd en bekende de overtreding te hebben begaan.

Hij wordt nu aangeklaagd voor het overschrijden van de maximum snelheid met meer dan 50 km/u, het opzettelijk in gevaar brengen van andere levens en... provocatie zonder effect op criminaliteit of misdaad door middel van communicatie of beelden, voor het online zetten van het beeldmateriaal.

De motorrijder hangt nu een gevangenisstraf van 5 jaar, een boete van 45.000 Euro en inbeslagname van motor en videoapparatuur boven het hoofd.

Bron: automotive.fr