Zoeken

Motorhater(s) actief in Eifelgebied

9 april 2014
Was drie jaar geleden een motorhater in de Duitse deelstaat Beieren actief, de afgelopen week is in het Duitse Eifelgebied een vandaal actief geweest die doelbewust aanslagen tegen motorrijders heeft willen plegen. Op drie verschillende locaties in de omgeving van Eschweiler was in bochten de weg met hydrauliek olie vervuild.

Ongeluk Eifel_olie

De nacht van woensdag op donderdag afgelopen week kwam bij de Duitse Polizei een melding binnen van een oplettende automobilist die een gevaarlijke oliefilm op het wegdek had ontdekt. Niet veel later werd ook op een tweede lokatie een oliespoor ontdekt, waarop beide straten door de politie werden afgezet en door de brandweer de circa 25 meter lange sporen met absorptiekorrels werden bewerkt. Dit bleek echter niet afdoende te zijn, waardoor er een speciaal bedrijf aan te pas moest komen om de rijbanen compleet te reinigen.

Ondanks dat de weg was gereinigd kwam rond 8 uur in de ochtend een 47-jarige motorrijder op de tweede lokatie ten val, vermoed wordt dat er nog olieresten in het asfalt hebben gezeten die door opwarming aan het oppervlak zijn gekomen. De motorrijder werd met verwondingen in het ziekenhuis van Eschweiler opgenomen.

Nog diezelfde ochtend werd op een derde lokatie een oliespoor ontdekt, waarna ook daar de weg werd afgezet en gereinigd. Volgens de politie is er sprake van een doelbewuste actie die tegen motorrijders is gericht. De olie betrof hydrauliek olie, die niet toevallig op straat was beland. In de nabije omgeving werd in de berm een leeg blik hydrauliek olie aangetroffen met nog olierestanten. Eerste onderzoek wees uit dat de aangetroffen olie op straat en die in het canister identiek waren.

De politie is hard op zoek naar de daders en heeft een beroep op de lokale bevolking gedaan. De onbezonnen actie heeft ditmaal gelukkig geen dodelijke slachtoffers geëist, maar het had heel anders af kunnen lopen. Drie jaar geleden werd de deelstaat Beieren opgeschrikt door vandalen die in verschillende bochten de weg met olie en glasscherven hadden vervuild. Een 37-jarige motorrijder kwam te overlijden nadat hij op de olie onderuit was gegaan en in botsing met het tegemoetkomende verkeer was gekomen. Ondanks een intensieve zoektocht zijn de dader(s) daarvan nooit gepakt.