Zoeken

Motorfreaks went Magny Cours

26 juli 2011
Mocht je het afgelopen weekend het wat rustiger hebben gevonden op Motorfreaks, dat had een reden. Wij zaten op het Franse circuit van Magny Cours, om daar een driedaagse test uit te voeren met de dikste 1000cc superbikes die zijn volhangen met elektronica. Voor de test zul je nog even geduld moeten hebben, maar een eerste beeld wilden we je niet onthouden.

Magny_Cours_Superbikes

De BMW S1000RR, de Kawasaki ZX-10R ABS, de Ducati 1198 SP en de Aprilia RSV4 Factory APRC, vier fietsen met een totaalwaarde van € 88.266,29 en een gezamenlijk vermogen van 744 pk. Vier fietsen die zijn volhangen met elektronica, wat mag worden gezien als de nieuwe sleutel tot succes in het sterkbevochten 1000cc supersport segment.

Vier fietsen waar wij ons drie dagen lang kostelijk mee mochten vermaken tijdens de Eybis circuitdagen op het Franse Formule 1 circuit van Magny Cours, waar jaarlijks het WK Superbike neerstrijkt en ook de roemruchte Bol d'Or 24 uurs race wordt gehouden en waar ook opvallend veel Franse coureurs waren ter voorbereiding van een 500 km racing for fun race die het komend weekend daar zal worden gehouden. Er zijn slechtere manieren om je weekend door te komen.

De uitslag van de test willen we nog niet verklappen, maar wel dat het een test vol verrassingen was.