Zoeken

Motorfreaks Ride-Out belooft groot succes

22 juli 2010

Nog ruim twee weken en dan is zover, dan zal op het Belgische circuit van Mettet de 3e editie van de Motorfreaks Ride-Out plaatsvinden. Een circuitdag voor beginners én gevorderden die nu al een succes lijkt te worden.

Circuit_Mettet_2.jpg

Het is alweer drie jaar geleden dat voor het laatst de Motorfreaks Ride-Out werd georganiseerd. Was destijds het Franse circuit in Croix toneel voor deze circuitdag, dit jaar hebben we het gelukkig een stuk dichter bij huis kunnen houden.

Het circuit van Mettet, dat officieel te boek staat als het circuit Jules Tacheny, is gelegen in het Belgische plaatsje Mettet, op iets meer dan twee uur rijden van Utrecht. De plaats kent een roemruchte racegeschiedenis, Circuit_Mettet_Corkscrew.jpgtot verleden jaar werden jaarlijks straatraces georganiseerd die door velen werden gezien als de kleine Isle of Man TT, vanwege de lange rechte stukken en hoge snelheden die op dat stratencircuit werden behaald.

Nog steeds is de oude pitstraat in ere gehouden, maar midden in de driehoek die vroeger het oude circuit vormde werd het afgelopen jaar een compleet nieuw circuit gebouwd. De baan werd op 12 maart dit jaar officieel in gebruik genomen en is absoluut een vette aanwist voor de liefhebber van circuitrijden.

De brede baan is niet alleen erg veilig, maar kent een variatie aan bochten die het circuit ondanks zijn lengte van 2.300 meter een volwassen uitstraling geven. Om maar niet te spreken van de Corkscrew, een chicane met 4,5 meter verval die een kleine kopie is van de bocht in Laguna Seca.

Onder leiding van ONK coureur Ferry van Rijn's racecracks.nl, dat als enige Nederlandse organisatie beslag wist te leggen op een aantal circuitdagen op Mettet, belooft de 3e Motorfreaks Ride-Out een groot succes te worden. De Ride-out vindt plaats op maandag 9 augustus, en is geschikt voor zowel beginnende als ervaren circuitrijders die elk vijf sessies van 25 minuten op de baan door zullen brengen.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar, dus mocht je nog niet hebben ingeschreven en deze unieke ervaring niet willen missen, ga dan naar de site van Racecracks om je in te schrijven. Aanvullende informatie omtrent de Ride-Out is hier te lezen.