Zoeken

Motorfreaks gaat samenwerking aan met Motor Speciaal

20 mei 2011
We schrijven het najaar van 2009 als we op de redactie worden verrast met de eerste uitgave van Motor Speciaal, een glossy motorblad dat eigenlijk geen motorblad maar een tijdloos document is over alles wat motorrijden bijzonder maakt, met nieuwtjes uit het heden en verhalen uit het verleden. Veel te mooi om daar niets mee te doen...

Motor_Speciaal

In 2009 werden de archieven van Motor en Moto73 aangekocht door Target Press in Moordrecht. Samen met het eigen archief van fotograaf Wout Meppelink en dat van het tweemaandelijkse tijdschrift Bromfiets vormen ze het NMBA (Nederlands Motor & Bromfiets Archief). Wout_ArchiefRuim zestig jaar metalen kasten vol waardevolle tweewielergeschiedenis. Veel te mooi om niets mee te doen, en zo onstond al snel uit een mengeling van emoties en plannen het idee voor Motor Speciaal, een glossy special, een tijdloos document voor gemotoriseerd plezier op twee wielen en alles wat motorrijden bijzonder maakt.

Omdat wij als Motorfreaks, en onze hoofdredacteur Ed Smits in het bijzonder, de motorgeschiedenis een warm hart toedragen onstond al snel het idee daar wat méér mee te doen. Tijdens de Motorbeurs Utrecht dit jaar werden de koppen bij elkaar gestoken en was er meteen sprake van een wederzijdse klik. Wij, als Motorfreaks enorm gecharmeerd van het prachtige tijdloze document en Motor Speciaal op hun beurt van onze website.

Wout_MeppelinkWout Meppelink, hoofdredacteur Motor Speciaal:

Juist omdat Motorfreaks na acht jaar is uitgegroeid tot de meest toonaangevende glossy website voor tweewielerfanaten met ruim 50.000 unieke bezoekers per maand is dit online medium ideaal om ook de rijke geschiedenis van de motorfiets op een toch eigentijdse manier te belichten.

Vanaf eind mei zullen er steeds een aantal verhalen uit Motor Speciaal ook te vinden zijn op deze website, onder de speciaal daarvoor aangemaakte tab 'Motor Speciaal'. Komt dat zien, boeren, burgers, buitenlui, internetfanaten en cyberfreaks!