Zoeken

Motorfreaks Adventure Tour: de spanning stijgt

10 juli 2012
Nog net iets meer dan een maand, dan is het Duitse Mecklenburg toneel voor onze allereerste Motorfreaks Adventure Tour, een avontuurlijke vakantie die grotendeels over niet verharde wegen wordt gereden. Een vakantie die, getuige deze beelden van onze Duitse allroad specialist Endurofuntours, bijzonder spectaculair beloofd te gaan worden.

Mecklenburg_08

Allroads, ze worden anno 2012 met bosjes weggezet, terwijl het overgrote deel van de motorrijders daarmee alleen maar over geasfalteerde wegen rijdt. En dat is zonder meer jammer, Mecklenburg_01want niet alleen zijn deze motoren bij uitstek geschikt om eens van de platgetreden paden af te wijken, bovendien is allroad rijden ontzettend leuk. Hetgeen wij in het verleden al meermaals aan den lijve hebben mogen ervaren, bij evenementen als de Suzuki V-Strom Adventure Tour, de Motor Houtrust all- en offroad training of de Endurofuntours enduro trip dit jaar nog naar Mecklenburg.

Nu zijn in ons eigen kikkerlandje de mogelijkheden om flink offroad te rijden behoorlijk beperkt, niet in de laatste plaats omdat veel onverharde paden voor motorfietsen zijn afgesloten. In het Duitse Mecklennburg is het echter een heel ander verhaal, het gebied behoort tot een van de dunst bevolkte regio's van Duitsland en beschikt bovendien over een goede infrastructuur van onverharde wegen en paden.

Mecklenburg_04

Een perfect gebied dus om je allroad eens goed uit te laten tijdens de Motorfreaks Adventure Tour goes Mecklenburg, die van 17 t/m 19 augustus plaatsvindt. De tour wordt georganiseerd in samenwerking met de Duitse all- en offroad specialist Endurofuntours, die goed bekend is met dit gebied. Mecklenburg_05Ten opzichte van de eerder genoemde Enduro trip is de route aangepast op de huidige populaire allroads. Dus niet tot in je knieen door beekjes of enorm drassige bospaden, maar over wegen en paden die met de huidige generatie allroads als de BMW GS, Honda Transalp / Varadero, Suzuki V-Strom, KTM Adventure, Ducati Multistrada, Triumph Tiger en Yamaha (Super) Tenere goed zijn te doen.

De dagetappes, die door ervaren offroad rijders worden voorgereden, zijn ongeveer 200 km lang, waarbij zo'n 75% offroad zal worden verreden. En mochten zich situaties voordoen die je pet te boven gaan, geen nood, er is altijd een alternatieve route te rijden om die listige punten te omzeilen. Bovendien wordt naast intensief gereden ook nog wat nostalgische 'Oost-Duitse' cultuur gesnoven. Het gedenkteken ‘Elbberg’ in Boizenburg en het Grens-treinstation in Kuhlenfeld/Schwanheide zijn verdere getuigen van de voormalige DDR, evenals het plaatse Rüterberg dat destijds door de Oost-Duitse regering geheel met prikkeldraad werd omringd als gevolg van een dispuut met de Britten aangaande de opdeling van de Duitse staat. Ook is een proeverij in een cider brouwerij in Schwechow in het programma opgenomen.

Mecklenburg_02Mecklenburg_07
Mecklenburg_06

De Motorfreaks Adventure Tour goes Mecklenburg kost € 330, en dat is inclusief twee overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer, ontbijt en een 4 gangen menu 's avonds, een welkomsgeschenk met uniek t-shirt en prachtige tochten met ervaren voorrijders. Een eenpersoonskamer kan ook, daarvoor geldt een meerprijs van € 15 per overnachting.

Ben jij klaar voor het echte avontuur? Mail voor meer informatie en reserveringen via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.