Zoeken

Motordief bij Motorcenter Venlo ontmaskerd

13 september 2010

Een motordief die al eerder bij motorzaken in Vaassen en Apeldoorn motoren had gestolen is afgelopen zaterdag bij Motorcenter Venlo tegen de lamp gelopen. De dief had telkens een afspraak voor een proefrit gemaakt, maar werd in Venlo voortijdig ontmaskerd.

how-to-draw-a-thief.jpg

Twee dagen eerder nog had de motordief een Suzuki GSXR1300 Hayabusa had gestolen bij een motorzaak in Vaassen en een Suzuki GSXR1000 in Apeldoorn. De werkwijze die daarbij werd gehanteerd was dat eerst van te voren een afspraak werd gemaakt om een proefrit te maken, waarna de goed geklede man met een keurig verzorgd uiterlijk onder vertoon van zijn identiteitskaart vervolgens een proefrit ging maken. Om daarna met de noorderzon te verdwijnen. 

Na de eerste diefstallen werd het signalement en werkwijze direct verspreid onder motordealers en kreeg MotorCenter Venlo een vergelijkbaar verzoek voor een proefrit. Bij aankomst werd al vrij snel duidelijk dat het om dezelfde persoon ging, werd de persoon aan de praat gehouden en in de tussentijd de politie gewaarschuwd, die vrij snel ter plaatse was. Toen de verdachte de politie zag aankomen, zette deze het op een rennen. Echter door kordaat optreden van een medewerker van Motorcenter Venlo werd de verdachte na een korte achtervolging getackeld en kon deze worden ingerekend door de politie.