Zoeken

Motor APK lijkt van de baan

7 december 2012
Goed nieuws uit Brussel: de Raad van de Europese Unie heeft het APK-voorstel van de Europese Commissie aangepast en (onder andere) de eis geschrapt om ook motorfietsen te onderwerpen aan een periodieke technische keuring.

Brussels MAG_NL

Vanuit verschillende lidstaten is forse kritiek gekomen op het oorspronkelijk voorstel van de Commissie, waaronder uit Nederland. Op 22 september jl. trokken duizenden motorrijders nog naar Brussel tijdens de MAG-protestrit tegen een Europese APK. Daarnaast voerde de MAG in samenwerking met de FEMA een uitgebreide politieke lobby die nu zijn vruchten lijkt af te werpen.

MAG-secretaris Dolf Willigers is opgetogen: De discussie is hiermee nog niet volledig van tafel want we verwachten niet dat de Europese Commissie hiermee akkoord zal gaan, maar de kans dat landen zonder APK voor motoren (zoals Nederland) mogen vasthouden aan hun eigen wet- en regelgeving en niet door Europa zullen worden verplicht een volstrekt zinloze en geldverslindende motorkeuring in te voeren is nu groter dan ooit.