Zoeken

Motocross bondscoach Leon Giesbers op non-actief na verdacht ontucht

28 maart 2012
Motocross bondscoach Leon Giesbers is door de KNMV van zijn taken en bevoegdheden ontheven, omdat hij volgens de motorsportbond niet in staat is werkzaamheden voor de KNMV te verrichten. Giesbers zou verdacht worden van ontucht met meisjes van tussen de twaalf en vijftien jaar oud.

Leon_Giesbers

Waar de KNMV zich momenteel nog in stilzwijgen hult omtrent de reden van het op non-actief zetten van Giesbers weet Omroep Brabant te melden dat de in Liessel woonachtige Giesbers verdacht wordt van ontucht met meisjes. Omroep Brabant beroept zich hierbij op de website misdaadjournalist.nl, die de informatie uit betrouwbare bron zou hebben ontvangen. De feiten zouden dateren van jaren geleden, maar de meisjes zouden er pas recent mee naar buiten zijn gekomen.

Giesbers zou al twee weken geleden zijn aangehouden. Tegenover Omroep Brabant wilde Algemeen directeur Patrice Assendelft van de KNMV de beschuldigingen niet ontkennen noch bevestigen. Assendelft verklaarde niet op de zaak in te kunnen gaan, maar dat de motorsportbond onderzoek naar de zaak zal gaan doen.

Geschrokken en verbaasd
Carlo Hulsen, oud-motorcrosser uit Son, is enorm geschrokken van het nieuws. Hij hoorde afgelopen zondag bij het Open Nederlands Kampioenschap Motorcross in Mill de eerste geruchten. Hij kreeg dinsdag een hele korte, formele bevestiging van de KNMV.

Hulsen, die als trainer bij de KNMV talenten begeleidt, is oprecht verbaasd over de beschuldiging van ontucht en vraagt zich ook af wat ervan klopt. "De aanklacht ligt er en opeens staat alles stil. Ik wil eerst afwachten wat er allemaal klopt van deze beschuldigingen. Ik weet nog heel weinig", aldus Hulsen.

Voormalig Nederlands Kampioen
Giesbers werd vier keer Nederlands kampioen motorcross bij de eliterijders en twee keer bij de jeugd. In 1996 won hij Grand Prix van Lierop. Giesbers organiseerde een aantal jaren na elkaar op crosscircuit De Landsart in Eindhoven een jeugdtrainingskamp.

In 2000 raakte Giesbers zwaargewond bij een ongeval in Spanje. Tot eind 2002 probeerde hij na verschillende operaties terug te keren op het hoogste niveau als crosser. De blessure bleek zo ernstig dat hij dat niveau nooit meer zou halen.

Bron: Omroep Brabant