Zoeken

Moto Tricolore draagt importeurschap Aprlia en Moto Guzzi over aan Piaggio

20 oktober 2010

Per 1 januari 2011 zal Moto Tricolore B.V. haar importschap van de merken Aprilia en Moto Guzzi in de Benelux overdragen aan Piaggio & C. Spa. Hiermee zullen de Italiaanse merken na een periode van vijf jaar onder de Piaggio Groep vallen, die in Nederland wordt vertegenwoordigd door Piaggio Vespa BV te Breda.

Piaggio_Vespa_BV.jpg

Het is alweer vijf jaar geleden dat de Italiaanse merken Aprilia en Moto Guzzi onderdak kregen bij Moto Tricolore, een destijds nieuw opgezette onderneming onder de hoed van de Louwman Groep. De organisatie werd daarbij al snel ondergebracht bij Suzuki importeur B.V. Nimag in Vianen.

Nadat vanuit Italië Piaggio als moederbedrijf van zowel Aprilia als Moto Guzzi de afgelopen jaren steeds meer zaken was gaan centraliseren was het een kwestie van tijd tot ook de distributie activiteiten binnen de Benelux  door de Piaggio Groep zouden worden overgenomen.

Robert Landman, General Manager Moto Tricolore B.V.:
Na een periode van vijf jaar met veel enthousiasme actief te zijn geweest met de motorfietsen van Moto Guzzi en de motorfietsen en bromfietsen/scooters van Aprilia komt er helaas een einde aan deze importschappen van Moto Tricolore B.V. Uiteraard hebben we begrip voor de nieuwe bedrijfsstrategie van de Piaggio Groep, waarbij alle Europese distributie activiteiten in een eigen netwerk zullen worden geïntegreerd. Wij wensen de Piaggio Groep dan ook veel succes met de verdere activiteiten voor Aprilia en Moto Guzzi.

Alex van den Hoff, Country Manager Benelux van Piaggio Vespa BV:
Tot aan de datum van de volledige integratie zullen wij alle bestaande Aprilia- en Moto Guzzi-dealers persoonlijk bezoeken, in de gevallen dat er nog geen zakelijke relatie bestaat. Namens de directie van de Piaggio Group spreek ik onze erkentelijkheid uit jegens Moto Tricolore voor de inzet en toewijding waarmee Moto Tricolore in de afgelopen jaren een positieve bijdrage heeft geleverd aan de marktpositie van Aprilia en Moto Guzzi. De producten zijn voor ons overigens niet onbekend, omdat wij binnen de Piaggio Group altijd volledig zijn geïnformeerd over de ontwikkelingen binnen de motorfietsdivisie. Ook beschikken de medewerkers binnen onze onderneming over de vereiste kennis van motorfietsen. De markt vormt vandaag de dag een absolute uitdaging. Maar met de tot de verbeelding sprekende Italiaanse topmerken zijn wij voornemens voort te bouwen vanuit de passie die het sportieve Aprilia en het klassieke Guzzi uitstralen.

Moto Tricolore zal haar activiteiten voor Aprilia en Moto Guzzi voorzetten tot en met 31 december 2010, vanaf 1 januari 2011 zal de Piaggio Groep de Benelux-verantwoordelijkheid voor de merken Aprilia en Moto Guzzi volledig op zich nemen. Voor de distributie zal Piaggio Vespa BV grotendeels vertrouwen op het bestaande Moto Guzzi- en Aprilia-netwerk. De periode tot aan de officiële start op 1 januari 2011 zal worden gebruikt voor het inrichten van de nieuwe organisatie.

Met het oog op de belangrijke uitbreiding van de activiteiten heeft Piaggio Vespa BV een nieuw pand betrokken in Breda, volledig nieuw ingericht en met een grote, modern geoutilleerde werkplaats en een showroom. Tegelijk met de start van de nieuwe verkoopactiviteiten zal het pand begin volgend jaar officieel in gebruik worden genomen.