Zoeken

Moto Morini gaat motoren produceren

18 januari 2011

Het merk mag al een jaar op z'n kont liggen, maar binnenkort gaat Moto Morini weer motorfietsen produceren. Fans moeten echter niet te vroeg juichen, het betreft slechts 45 motoren die moeten worden gebouwd om Morini's schulden verder af te kunnen lossen.

Moto_Morini_Scrambler.jpg

Omdat bij Moto Morini van enkele modellen nog voldoende onderdelen voorradig waren om complete motoren te kunnen assembleren heeft de rechtbank van Bologna recentelijk tot deze opmerkelijke maatregel besloten. In totaal zullen 16 Scrambler's en 29 Granpasso's worden geproduceerd, die vervolgens tegen de uiterst scherpe prijsstelling van € 6.360 voor de Scrambler en € 6.990 tot € 8.000 voor de Granpasso zullen worden verkocht.

Het is niet voor het eerst dat Moto Morini's tegen zeer scherpe prijzen worden aangeboden, vorig jaar nog werd de op dat moment nog aanwezige voorraad nieuwe motoren tegen soortgelijke prijzen aangeboden. De productie van deze 45 motoren lijkt een laatste stuiptrekking van het ooit roemruchte en succesvolle merk, daarna zal 't -helaas- waarschijnlijk snel écht over en uit zijn met het iconische merk.

Zie ook: