Zoeken

Moto Morini eindelijk verkocht

20 juli 2011
De saga van Moto Morini is eindelijk ten einde. Tijdens de tweede executieverkoop is het failliete bedrijf gisteren opgekocht door twee Milanese ondernemers, die hiervoor een nieuw bedrijf 'Eagle BIke' hebben opgericht. Het duo had een bod van € 1,96 miljoen uitgebracht, wat € 10.000 meer was dan de gevraagde startprijs van € 1,95 miljoen.

 Moto_Morini_fabriek

Nadat de eerste executieverkoop op 13 april dit jaar al na vijf minuten werd afgeblazen omdat geen enkel bod op het failliete bedrijf was uitgebracht had de curator een nieuwe datum op 19 juli uitgeschreven. Was de vraagprijs in de eerste ronde nog € 5,5 miljoen geweest (€ 2,6 miljoen excl. gebouwen), voor de tweede executieverkoop had de curator de vraagprijs laten zakken tot € 4,65 miljoen voor het complete bedrijf en € 1,95 miljoen voor de bedrijfsnaam.

De twee ondernemers die Moto Morini hebben opgekoch zijn geen kleine jongens in Italië. Sandro Capotosti is een voormalig voorzitter van Banca Profilo terwijl Ruggeromassimo Jannuzzelli in het verleden vice-president en CEO was van Camuzzi, een Italiaanse energie groep. Het is de intentie van beide heren om met hun nieuwe bedrijf Eagle Bike het roemruchte Moto Morini een nieuw leven in te blazen. Ze mogen in ieder geval twee jaar lang gratis gebruik maken van de huidige bedrijfsfasciliteit, wat daarna gaat gebeuren is nog afwachten.