Zoeken

Moto Journal's crash FJR1300 op YouTube grote hit

4 december 2012
Dat een ongeluk in een klein hoekje zit, daar weten onze Franse collega's van Moto-Journal inmiddels alles van. Tijdens een fotoshoot in de jachthaven van Saint Martin en Ré viel de Franse motorjournalist met de nieuwe FJR1300 in de plomp, na met de koffer een paaltje te hebben geraakt. Het heeft ze in enkele dagen tijd al bijna ruim 900.000 views op YouTube opgeleverd.

Yamaha FJR1300_Moto-Journal

Het is de nachtmerrie van elke motorjournalist, crashen met een motor die door de importeur beschikbaar is gesteld. Veelal wordt door het medium zelf aan zo'n crash geen ruchtbaarheid gegeven, maar het Franse Moto-Journal koos ditmaal voor een andere strategie. Nu verbaast ons dat niets, onze Franse collega's zijn per slot van rekening vooral bekend om hun erg professionele en humoristische videofilms.

Zo had men het lumineuze idee opgepakt om in de jachthaven van Saint Martin en Ré een foto- en videoshoot te doen, voor een leuk pittoresk plaatje van de nieuwe 2013 Yamaha FJR1300. Dankzij z'n koffers is zo'n FJR echter best wel breed, wat door de testrijder even werd onderschat. Met motor en al flikkerde onze Franse collega van de pier naar beneden, wat door de cameraman vakkundig op film werd vastgelegd.

Een deuk in het ego van Moto-Journal en ongetwijfeld een fikse schadepost voor de Franse Yamaha importeur, maar door van de nood een deugd te maken is het filmpje binnen enkele dagen de hele wereld rond gegaan. Op de meest uiteenlopende websites werd het filmpje opgepakt, ook door ons werd het gisteren al op ons Facebook kanaal gedeeld. Het heeft de Fransen in ieder geval genoeg publiciteit opgeleverd, bij het op 1 december op YouTube geposte filmpje staat de teller nu al op bijna 903.000 views.