Zoeken

Moto Guzzi geeft inruilbonus bij aanschaf nieuwe Guzzi

19 juni 2013
Na jaren van relatieve radiostilte is men bij Moto Guzzi met de lancering van de nieuwe California 1400 eindelijk weer wakker aan het worden. Om de verkopen nog een positieve stimulans te geven krijg je in de maanden juni en juli bij de aanschaf van een nieuwe Moto Guzzi een bonus van € 750 of € 1.000 als inruilpremie.

Moto Guzzi_V7_Special

Aantrekkelijke inruilpremie
Het zal de motorliefhebber niet zijn ontgaan dat Moto Guzzi inmiddels wer behoorlijk aan de weg aan het timmeren is. Het gerenommeerde Italiaanse motormerk kan zich weer verheugen in een groeiend aantal liefhebbers en kopers. De aanschaf van een Moto Guzzi wordt in de zomermaanden juni en juli extra interessant omdat voor de modellen, waarvan de cilinderinhoud van de motor minder dan 1.000 cc bedraagt, een inruilpremie van € 750 van kracht is. Voor modellen met een krachtbron boven de één liter (uitgezonderd de New California) is de extra inruilpremie zelfs € 1.000.

Nieuwe ‘look’ voor Moto Guzzi V7 Special en Norge GT8V
De introductie van nieuwe uitvoeringen van Moto Guzzi voor 2013 is nog niet afgerond. Na de langverwachte California 1400 Custom, die vanaf maart leverbaar is, worden op de montagebanden van de fabriek in Mandello del Lario nu ook de nieuwe versies van twee andere modellen voor het modeljaar 2013 geproduceerd: de V7 Special en de Norge GT8V.

Dit zijn twee nieuwe uitvoeringen van het merk met de ‘Eagle’ dat eerder dit jaar al de nieuwe California 1400 Touring- en Custom-modellen op de markt bracht met een uitzonderlijke partner: Ewan McGregor. De Schotse acteur en Hollywood-ster is een fervent liefhebber van Moto Guzzi. Daarin staat hij overigens niet alleen, want het motorfietsmerk uit Mandello del Lario, historisch gezien één van de meest prestigieuze motormerken ter wereld, noteert stijgende verkopen. In de eerste drie maanden van 2013 zijn de verkopen van Moto Guzzi gestegen met 27,9% vergeleken met het eerste kwartaal van 2012, terwijl dat jaar werd afgesloten met een groei van 15,3%. Dat resultaat staat in schril contrast met de ontwikkeling van de motorfietsmarkt in Europa.

De Moto Guzzi V7, sinds 2008 de bestseller uit de Moto Guzzi-reeks, heeft voor dit modeljaar een andere uitstraling gekregen. De two-tone kleurstelling is gewijzigd en veranderd in die van de klassieke 750 Sport S/S3, een model dat van 1974 tot 1976 in productie was. De nieuwe uitvoering, de ‘Essetre’ (S-3), is in twee basiskleurschema’s beschikbaar: in metallic silver met zwarte strepen, extreem elegant en verfijnd, of zwart met oranje strepen, waarmee in de voetsporen wordt getreden van de illustere voorganger en de verschijning nog klassieker en sportiever is geworden.

Op beide versies is het embleem op de tank in reliëf weergegeven terwijl de velgen in zwart in plaats van chroom zijn uitgevoerd. Zowel het chassis als het onderstel is ongewijzigd gebleven: in het klassieke dubbele frame is de krachtige V-vormige tweecilinder small block opgehangen dat in 2011 volledig opnieuw is ontworpen. Voor betere thermodynamische prestaties zijn wijzigingen aangebracht in het thermische en brandstofsysteem met een enkelvoudig Magneti Marelli MIU3G gasklephuis met een diameter van 38 mm.

Moto Guzzi_Norge_GT8V

Ook de Moto Guzzi Norge GT8V, de ‘hard core’ Granturismo-machine voor motorrijders die lange trips maken (snelwegpolitie, Carabinieri en talloze gemeentepolitiediensten zoals die van Berlijn) heeft een uiterlijke wijziging ondergaan. De verandering heeft in dit geval te maken met de zilverkleurige strepen over de kuip en die geselecteerd kunnen worden op basis van twee kleurenschema’s: in het nieuwe ‘mahogany’ bruin en in het ‘mother of pearl’ wit dat sinds 2010 de meest gevraagde kleur is.

Het chassis en het mechanische deel blijven ongewijzigd, met een frame van hoogwaardig staal en een aluminium swingarm met de fameuze CA.R.C., het compacte, reactieve cardan. De 1.151cm3 motor van de ‘Quattrovalvole’ (vier kleppen) verschilt van de Norge omdat de olieradiator een andere positie heeft gekregen en het uitlaatsysteem een silencer heeft gekregen met een groter volume.