Zoeken

Michelin Power Cup: racing for fun

15 februari 2010

Wat doe je als bandenfabrikant als je niet meer kunt participeren in de belangrijkste motorsport raceseries wereldwijd? Bij Michelin kwamen ze op het lumineus idee een Michelin Power Cup te organiseren, een racecup voor amateurs die ook eens willen winnen.

Michelin_Power_cup_2010.jpg

Ter promotie van de Pilot Power One heeft Michelin in een aantal Europese landen de Pilot Power Cup geintroduceerd. Een raceseries waar ruimte is voor amateurs en échte racing for fun fanaten, vergelijkbaar met onze eigen KNMV cup. Toegankelijk voor iedereen met een supersport, de enige eisen die worden gesteld zijn dat je over een 600cc of 1000cc supersport moet beschikken die op Michelin Power One moet staan.

Wat de Powercup mooi maakt is het laagdrempelige en goedkope karakter. Zo worden in Spanje dit jaar vier wedstrijden gereden voor €100,- per race of €300,- totaal en worden in Engeland zelfs zes wedstrijden georganiseerd voor in totaal £350 (€400), of £220 (€250) per race.

Dat de Power Cup méér is dan racing for fun blijkt uit het niet te misselijke prijzenpakket dat wordt weggegeven. Naast geldprijzen voor dagoverwinningen krijgt de winnaar van de Power Cup een check ter waarde van €5.000, bij Michelin voor banden in te wisselen. Om te voorkomen dat (oud)coureurs met de prijzen gaan lopen zijn coureurs die de afgelopen 20 jaar in de top 20 van welk kampioenschap dan ook zijn geëindigd uitgesloten.