Zoeken

Michelin lanceert Power Pure SC

1 februari 2012
In navolging van de motormarkt heeft Michelin ook voor de scootermarkt een band ontwikkeld waarbij voor het eerst gebruik wordt gemaakt van Michelin's bekende Dual Compound Technology: de Michelin Power Pure SC.

2012_DP_Michelin_Power_Pure

De Europese scootermarkt begint serieuze vormen te krijgen. In zes jaar tijd groeide de markt met maar liefst 73%, wat voor Michelin reden was een nieuwe band voor de beter geïnformeerde en veeleisende Europese motorscooterrijder te ontwikkelen. Naast veiligheid ongeacht de weersomstandigheden en een lange levensduur verlangt deze ook sportieve rijsensaties, niet in de laatste plaats omdat één op de drie ook (voormalig) motorrijder is.

De Dual Compound Technology werd oorspronlijk door Michelin ontwikkeld voor racebanden, om technisch tegenstrijdige eisen toch te kunnen combineren door de band als het ware in verschillen zones te verdelen. Elke zone kreeg daarbij zijn eigen rubbersoort die specifiek was afgestemd op wat hij te verduren krijgt. Dit technologische voordeel werd vijf jaar geleden voor het eerst toegepast bij motorbanden en is inmiddels een benchmark van het segment geworden. Met deze technologie blijft het veiligheidsniveau van een traditionele band behouden, terwijl ook wordt voldaan aan de eisen die gebruikers stellen aan de levensduur en tegelijkertijd wordt er meer sportiviteit geboden.

Door de centrale slick zone op de voor- en de achterbanden, heeft de Michelin Power Pure SC meer rubber in de zone die het meest te lijden heeft. Daardoor krijgt hij een langere levensduur. Om zo lang mogelijk te kunnen profiteren van de banden, worden gebruikers geadviseerd om de voor- en achterbanden in de aangegeven rijrichting te monteren. Daarmee wordt onregelmatige slijtage voorkomen.

De schouders zijn gemaakt van een zachter rubber compound die zorgt voor meer grip, en dus voor meer veiligheid. Zo behoudt de Michelin Power Pure SC zijn uitstekende grip op de weg: zelfs onder slechte omstandigheden zoals een nat, vochtig of glad wegdek. Het profiel van de Michelin Power Pure SC is direct geïnspireerd op het “fonteinprofiel” dat bij wedstrijdbanden wordt gebruikt. Het is een kenmerk van sportiviteit. Gecombineerd met het gebruikerscomfort moet het de Michelin Power Pure SC tot een band voor ongeëvenaard rijplezier maken.