Zoeken

McKinsey onderzoekt fusie Piaggio en Ducati

11 maart 2010

Piaggio onderzoekt een eventuele overname van Ducati. Hoewel het gerucht door Immsi, de Italiaanse Holdingmaatschappij waar Piaggio deel van uitmaakt, in alle toonaarden wordt ontkend, is onderzoeksburo McKinsey een onderzoek gestart naar een eventuele integratie van beide bedrijven.

Ducati_Piaggio.jpg

Het Italiaanse Milano Finanza bracht gisteren het nieuws naar buiten over een eventuele overname van Ducati door de Immsi. Onderzoeksburo McKinsey zou volgens de Italiaanse krant enkele weken geleden zijn begonnen met het onderzoek naar de mogelijkheid tot fusie van beide bedrijven.

De studie van McKinsey, die nog in een prille fase zit, zou een door een groot Italiaans privefonds ondersteund financieel plan moeten opstellen dat aan beide bedrijven kan worden voorgelegd. Al in 2005 ging in Italie een soortgelijk gerucht, wat destijds door Piaggio directeur Roberto Claninno in alle toonaarden werd ontkend.

In februari ontkende moedermaatschappij Immsi nog in alle toonaarden het gerucht dat een grote Aziatische investeerde interesse zou hebben getoond in Piaggio. Een overname van Ducati door Piaggio zou volgens de Milano Finanza niet logisch zijn, aangezien het bedrijf zich momenteel focust op een stategische groei in Azie met scooters en lichte motorfietsen.

Volgens een analist van Banca IMI, dat afgelopen week 2,5% aandeel in Piaggio overnam van Immsi, zou een fusie tussen beide Italiaanse fabrikanten uit industrieel oogpunt gezien interessant kunnen zijn, omdat op deze wijze de product portfolio in de segmenten vergroot zou worden.

Bron: Milano Finanza