Zoeken

Luca Cadalora eregast 200 Miglia di Imola Revival

12 september 2012
Drievoudig wereldkampioen Luca Cadalora is eregast van de derde editie van de 200 Miglia di Imola Revival, die het weekend van 21 september op het Italiaanse circuit van Imola wordt georganiseerd. Cadalora zal tijdens het weekend terugkeren op de Yamaha tweetakt racer, in dit geval de voormalige fiets van Eddie Lawson.

Luca_Cadalora_Yamaha_YZR500

Het afgelopen jaar had Yamaha al flink uitgepakt tijdens de tweede editie van de 200 Miglia di Imola Revival, een revival van de legendarische 200 mijls race die in vroeger tijden op het circuit van Imola werd verreden. Iconen als Giacomo Agostini, Phil Reed, Carlos Lavado, Steve Baker, Don Emde en Christian Saron waren allen tijdens die tweede editie om het circuit aanwezig.

Voor deze derde editie heeft het raceteam uit Iwata niemand minder dan Luca Cadalora gecontracteerd, die negen seizoenen voor Yamaha in de 250cc en 500cc uitkwam en meermaals de leiding in het wereldkampioenschap had. Cadalora zal deze derde editie van de Imola Revival gaan rijden op de oude YZR500 tweetakt racer van Eddie Lawson, gevolgd door de YZR-M1 MotoGP racer in Yamaha's 50th anniversary kleuren.