Zoeken

Lightning zet nieuw snelheidsrecord voor elektrische motorfiets

18 augustus 2011
Tijdens de 2011 editie van de Speed Week op de zoutvlaktes van Bonneville heeft de Amerikaan Paul Thede een nieuw snelheidsrecord voor elektrische motorfietsen gezet. Op een Lighting motorfiets reed Thede een snelheid van 206.079 mijl per uur en was daarmee de eerste coureur die op een elektrische motorfiets de 200 mph barrière heeft doorbroken.

Lightning_Motorcycles_Thede_Bonneville

Het record werd gezet op 14 augustus op de welbekende zoutvlaktes van Bonneville in het Amerikaanse Utah. Met een snelheid van 206.079 mph verpletterde Thede het bestaande snelheidsrecord van 173.388 mph, dat vorig jaar tijdens de BUB Motorcyle Speed Trials op dezelfde zoutvlaktes in Bonneville door Riches Nelson op de Airtech Lightning Bolt (geen relatie met Lightning Motorcycles) was gezet.

In tegenstelling tot Mission Motors, dat recentelijk heeft aangegeven geen elektrische motorfietsen te zullen gaan produceren, heeft men bij Lightning Motorcycles wel degelijk plannen om motorfietsen te gaan bouwen, zo werd tijdens de Speed Week bekend gemaakt. Hiervoor werd een samenwerking met Remy International aangekondigd, die de elektrische aandrijving waarmee het wereldrecord werd gezet had geproduceerd. Remy zal de HVH250 motor gaan leveren voor Lightning's toepassing in commerciële en race motoren.