Zoeken

Lightning Motorcycles zet officieel snelheidsrecord elektrische motorfiets

4 september 2010

Na vorig jaar al een onofficieel snelheidsrecord te hebben gezet, heeft het Amerikaanse Lightning Motorcycles de afgelopen week een officieel snelheidsrecord gezet tijdens de jaarlijkse BUB Motorcycle Speed Trials in Bonneville.

Lightning_Motors_Bonnevile.jpg

Met een gemiddelde snelheid van 173.388 mph (279 km/u) zette Lightning Motorcycles een nieuw snelheidsrecord voor elektrisch aangedreven motorfietsen. Tijdens de eerste run noteerde het team (met een kopwind van 10 mph) een snelheid van 170.732 mph, de tweede run in tegenovergestelde richting (zonder wind) zette het team een snelheid van 176.044 mph op de klokken.

Hoewel het team, dat samen met MotoCzysz in gevecht was om het nieuwe snelheidsrecord, nog ver verwijderd bleef van de 200 mph barrière die als doel is gesteld, wist Lightning Motorcycles haar eigen onofficiële record van 166 mph aanzienlijk te verbeteren. Team MotoCzysz kwam deze week niet verder dan een snelheid van 163 mph, en bleef daarmee slechts marginaal achter bij haar eigen prognose van 165 mph.

Lightning Motorcycles wil in oktober naar de zoutvlaktes terugkeren, als de SCTA World Finals worden verreden, en hoopt dan de 200 mph barrière te kunnen doorbreken.