Zoeken

Leon Munsters met Husqvarna naar Le Dakar 2013

25 augustus 2012
In navolging van het succes van Husqvarna Motorcycles in Dakar 2012 hebben Husqvarna dealer Leon Munsters Motoren en MotoMondo BV besloten de krachten te bundelen en deel te nemen aan de zwaarste off-road race ter wereld, “Le Dakar”.

Desert_Husky

Voor MotoMondo is de deelname de ultieme manier om veel publiciteit voor Husqvarna Motorcycles te generen op Nationaal en Internationaal niveau. Ditzelfde geldt voor Leon Munsters Motoren, hetgeen volledig past in zijn filosofie om zich meer te focussen op de verkoop, preparatie en support van Rally motoren. Daarnaast is het voor Leon een lang gekoesterde droom om aan deze monsterrally deel te nemen.

Léon, 48 jaar jong, heeft een ruime ervaring aan off-road racing. Zijn carrière begon hij als motorcrosser waarbij hij naar verloop van tijd overstapte naar de enduro sport zowel in het binnen als buitenland. Ervaring met het rijden in de woestijn heeft hij opgedaan door onder andere drie keer deel te nemen aan Heroes Legend (waarbij een keer als overwinnaar). 

Het Team heeft niet de doelstelling om in de top 10 van het klassement te eindigen. De doelstelling is om veilig, voldaan én trots aan de finish in Santiago de Chili te staan. De voorbereidingen op "Le Dakar 2013" lopen al, de motor is reeds geprepareerd en wordt nu volop getest. Daarnaast wordt er een assistentie auto opgebouwd om tijdens de rally een optimale service te kunnen geven.

Het team zal officieel op 1 September aanstaande om 14:00 worden gepresenteerd op het Hertog-Jan plein te Erp. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.