Zoeken

Laverda Corse naar 3e editie 200 mijl van Imola

14 augustus 2012
Laverda Corse, het historisch team dat is opgericht en wordt geleid door Piero Laverda, wordt een van de publiekstrekkers van de 200 Miglia di Imola Revival. Het team brengt neemt een schitterende selectie van de motoren mee, die Moto Laverda SpA in de voor het merk gouden jaren 70 en 80 in internationale wedstrijden voor endurance en productiemoteren heeft ingezet.

Laverda_V6

De technici, monteurs, testrijders en fabriekspiloten die het merk destijds aan zijn wereldwijde bekendheid hielpen, zullen in Imola aanwezig zijn. Het Laverda Corse team stelt er eveneens  de speciaal voor dergelijke historische bijeenkomsten gerestaureerde modellen 500, 750 en 1000 voor.

Hét pronkstuk van deze verzameling is ongetwijfeld de legendarische 1000 V6 : het model dat als rijdend labo midden de jaren 70 ontworpen en gebouwd is voor endurance races. Met zijn dubbele nokkenassen, 24 kleppen en waterkoeling goed voor 150 pk en 280 km/u levert deze moto nog steeds het overtuigend bewijs van zijn belang als mijlpaal in de ontwikkeling van de moderne motorsport.

In het verlengde van die traditie is het Laverda Corse team vandaag gekend als dé referentie voor iedereen die Laverdas restaureert. Aan hen en alle liefhebbers van dit Italiaans merk, biedt de 200 Miglia di Imola Revival een unieke kans om kennis te maken en te praten met de experts die Laverda zijn historische triomfen bezorgden. De 200 Miglia di Imola Revival vindt plaats van 21 t/m 23 september op het Italiaanse circuit van Imola.