Zoeken

KTM schrijft prijsvraag uit voor naamstelling nieuwe 125cc Streetbike

22 juni 2010

KTM heeft een prijsvraag uitgeschreven voor de nieuwe naam van haar nieuwe 125cc streetbike, met als hoofdprijs een van de allereerste modellen van die nieuwe ééncilinder.

KTM_125_Race_Version_Concept_Bike.jpg

Bij KTM wordt momenteel hard gewerkt aan de ontwikkeling van haar nieuwe 125cc streetbike, een motor waarvan twee conceptmodellen het afgelopen jaar op de EICMA werden gepresenteerd: de 125 Concept Race en 125 Concept Stunt, twee motoren op basis van een nieuwe 15 pk vierkleps van benzine-injectie voorziene ééncilinder.

De motor, die in samenmerking met het Indiase Bajaj werd ontwikkeld, moet het begin inluiden van een nieuwe lijn motorfietsen die de Oostenrijkers voor de traditionele alsmede de Aziatische markt in petto hebben.

De nieuwe 125cc ééncilinder zal in 2011 op de markt worden gebracht, maar daarvoor zal de fiets wel een naam moeten hebben. Voor het eerst in de geschiedenis (tenminste, voor zover onze kennis gaat) doet KTM daarbij een beroep op het publiek, om een passende naam te verzinnen voor dit model.

KTM_125_Stunt_Version_Concept_Bike.jpg

Op Facebook hebben de Oostenrijkers daartoe officiële KTM 125 pagina geopend, waar suggesties kunnen worden achtergelaten. Een van die namen zal door de Oostenrijkers worden geselecteerd, en de persoon die deze naam heeft voorgesteld zal een van de nieuwe fietsen in speciale one-off graphics winnen.