Zoeken

KTM op zoek naar 'Toughest Rider'

10 maart 2010

Nu zijn Enduro rijders en motocrossers van nature al harde jongens, maar uiteindelijk is er maar een die harder en taaier is en over meer uithoudingsvermogen beschikt. Naar die coureur is KTM op zoek met de 'Toughest Rider' competitie.

KTM_Toughest_logo.jpg

De regelementen voor deze competitie zijn erg simpel: alle rijders (uiteraard zowel mannen als vrouwen) die zich hebben ingespreven voor een van de wereldwijde XCC (Cross Country Championship) 2010 kampioenschappen en daarin deelneemt op een KTM komt automatisch in aanmerking. Enkel rijders van de XC Pro klasse zijn uitgesloten van competitie.

Rijders hoeven alleen te zijn geregistreerd in een van de series (GCC, ICC of ACC) op een KTM, ze kunnen ook in alle vier de series in Duitsland, Italie, Oostenrijk en Nederland, deelnemen. Op basis van evaluatie zullen de beste vijf rijders van elk land uiteindelijk worden uitgenodigd voor de de Europese XCC finale, die op 9 oktober in Rudolstadt zal worden verreden. De finalisten zullen aan dit evenement deelnemen, wat de uiteindelijke ranking voor de 2010 KTM Toughest Rider zal bepalen. KTM zal voor de finalisten het entreegeld en de reiskosten voor haar rekening nemen.

Mocht je denken, ik ben maar een prutser, volgens KTM kan iedereen van beginner tot prof kans maken op de titel. Zo is het aantal starts belangrijker dan de eindrangschikking in de wedstrijden, dit om te voorkomen dat de snelste mannen, die hun weg naar het professionele werk toch wel zullen vinden, er met de prijzen vandoor zullen gaan.

Winnaar van de 'Toughest Rider' competitie wint een waardebon van 500 Euro voor KTM Power Wear / Power Parts, plus gratis deelname aan de 2011 Erzberg Rodeo, inclusief KTM support. Een weekend lang als officiele fabriekscoureur worden behandeld (inclusief overnachting, verzorging, startgeld, KTM motor en rijtraining met een echte KTM fabrieksrijder)

Meer info: Toughest Rider