Zoeken

KTM ontwikkelt 500cc en 800cc paralleltwin

7 februari 2014
Over ongeveer drie jaar gaat KTM in India twee nieuwe tweecilinders lanceren voor de Indiase markt, zo heeft KTM's grote baas Stefan Pierer op de Auto Expo in India in een interview met Overdrive laten weten. De 500cc en 800cc paralleltwin zijn in eerste instantie voor de Indiase markt bedoeld, maar zullen ongetwijfeld ook hun weg richting Europa weten te vinden.

KTM 390_Duke
Foto: R. Schedl (KTM)

Volgens Pierer wordt op de ontwikkelingsafdeling momenteel al hard gewerkt aan een 500cc en 800cc paralleltwin en zijn binnen drie jaar nieuwe modellen te verwachten. Die modellen worden straks in India geproduceerd, om de dure invoerrechten van dat land te omzeilen. Voor KTM is export van de huidige 690 SMC en 690 Duke naar India momenteel niet interessant omdat import te duur is en de te verwachten volumes te klein.

Met de nieuwe in India te ontwikkelen en produceren 500cc en 800cc motoren hoopt KTM in te kunnen spelen op de daar groeiende markt van midsize niche motoren in haar lineup voor een acceptabele prijs. Het zou ons echter niet verbazen als na de lancering op de Indiase markt de nieuwe paralleltwins hun weg naar Europa weten te vinden.

Voor wat de lichte motorfietsen betreft liet Pierer weten dat de volledig gekuipte RC modellen later dit jaar in India op de markt zullen worden gezet. Belangrijker voor ons is echter dat op basis van KTM's lichte eencilinder platform in de nabije toekomst nog twee modellen te verwachten zijn: een offroad gefocust model en een adventure tourer.

Bron: Overdrive.in