Zoeken

KTM ontkent berichtgeving overname door Bajaj

12 februari 2010

KTM heeft de aantijgingen van de Indiase Economic Times, dat het Bajaj had gevraagd haar aandeel in het bedrijf van 30% te verhogen naar 90%, met klem ontkend. De Oostenrijkse fabrikant heeft dit in een officieel persbericht laten weten.

Bajaj-KTM_logo.jpg 

Volgens KTM zal de huidige -leidende- aandeelhouder CROSS Industries altijd meer dan 50% aandeel houden in de oranje fabrikant. Dit betekent dat er geen wisseling in leiderschap van het bedrijf zal plaatsvinden.

Eerdere berichtgeving van de Indiase website suggereerde dat de motorgigant Bajaj haar aandeel in KTM op verzoek van de Oostenrijkers naar 90% zou vergroten. Daarmee zou Bajaj bijna de totale controle krijgen over KTM.

Het volledige statement van KTM:
"Back on Track". Dat is de beste manier om de huidige situatie van de KTM Group te omschrijven.

Na het moeilijkste finaniciële jaar uit de geschiedenis van het bedrijf (2008/2009) is KTM weer terug naar een winstgevende situatie als gevolg van directe en succesvolle herstructurering. Een omzet van €110.7 miljoen heeft geresulteerd in een winst van €3,6 miljoen in het eerste kwartaal van het huidige financiële jaar.

KTM is erin geslaagd haar marktaandeel te vergroten in contrast met de nog steeds neerwaardse trend van de motormarkt. In totaal werden 17.056 motorfietsen verkocht in het eerste kwartaal 2009/2010 (-15% ten opzichte van het voorgaande jaar). De voorraad bij zowel KTM als de dealers werd met meer dan een-derde verkleind.

In navolging van de positieve ontwikkeling van het bedrijf heeft KTM Power Sports AG een uitnodiging uitgeschreven aan aandeelhouders om een buitengewone algemene beschouwing bij te wonen op 26  februari 2010. Het belangrijkste punt op de agenda is een resolutie om meer kapitaal aan te trekken via de algemene aandeelhouders met een additionele €30-40 miljoen.

Deze maatregel zal geen verandering van het industriële leiderschap van CROSS Industries in KTM Powersports AG tot gevolg hebben. CROSS Industries zal meer dan 50% aandelen in KTM Powersports AG blijven behouden. Het management van KTM zal dientengevolge haar succesvol gekozen koers blijven volgen, ook in de toekomst.

Zie ook: