Zoeken

KTM lanceert RC390 cup

11 juni 2014
De Duitse versie voor de ADAC Cup is door ons onlangs al getest, maar ook Nederland wordt het komend seizoen verblijd met een RC390 cup, die in samenwerking met KTM dealer Vos Oss wordt georganiseerd.

KTM RC390 Cup

Je kon het natuurlijk op je klompen aanvoelen. KTM, dat in het verleden de Red Bull Rookies cup in het leven riep als springplank voor jong talent richting de Moto3, heeft met de vorig jaar op de EIMCA in Milaan gepresenteerde RC390 een perfecte machine in huis om eenzelfde stunt als de Red Bull Rookies op nationaal niveau te doen. Met de nieuwe RC390 hebben de Oostenrijkers namelijk een ideale basis in huis voor een lichte, betaalbare cup racer: een superlichte en slanke 373 cc ééncilinder, gemonteerd in een strak rijwielgedeelte.

De RC390 racer is uiteraard van alle overbodige straat-prullaria gestript, terwijl voor het betere ciruitwerk instelbare WP vering en een lichtere raceuitlaat is voorzien. Om jonge kids niet af te schrikken is het vermogen van de RC390 tot 38 pk teruggebracht, wat in combinatie met het gewicht van 135 kilo nog altijd meer dan genoeg is voor een hoop lol op de baan. De exacte prijs moet nog worden vastgelegd, maar KTM gaat er alles aan doen om deze onder de € 8.000 te houden.

Het RC390 Cup seizoen zal tien tot twaalf wedstrijden omvatten op verschillende circuits in Nederland, België en Duitsland, waarbij aan serieuze circuits als Zolder, Mettet, Francorchamps, Oschersleben, Hockenheim en uiteraard ons eigen Assen moet worden gedacht.

De minimumleeftijd voor de RC390 cup is 12 jaar en het leuke is dat er geen maximumleeftijd is, ook oude knarren als ons eigen opperhoofd zullen in de RC390 cup van start mogen gaan. Jonge talenten kunnen bovendien profiteren van professionele begeleiding van Arie Vos, één van Neerlands snelste en meest succesvolle coureurs die momenteel met Kawasaki op jacht naar ONK titel nummer zeven is.

Arie Vos:
Het doel is om vooral jeugd een betaalbare klasse te bieden tussen de NSF100 Cup en de duurdere en snellere Moto3 of Supersport. Ik wil de ervaring die ik zelf heb opgedaan graag benutten om jong talent verder te brengen en de rijders in de RC390 cup te helpen waar ik kan.

De RC390 cup is pas het begin: er zijn reeds plannen voor een doorstroomklasse in de toekomst.