Zoeken

KTM fabriekscontract voor 14-jarig Nederlands motocross talent

31 juli 2012
Na in de jaren '80 van de vorige eeuw te zijn verwend met namen als Dave Strijbos en John van den Berk lijkt het erop Nederlands weer zijn stempel gaat drukken in de MX motorcross. Na Jeffrey Herlings heeft KTM namelijk ook een contract getekend met Davy Pootjes, die met zijn 14 jaar door de Oostenrijkers als aanstormend talent wordt gezien.

Davy_tekent_contract

Met het tekenen van het jeugdige talent laat de Oostenrijkse fabrikant zien dat er bij KTM altijd ruimte is voor jonge talenten die hard werken en laten zien dat ze ,,Ready to Race” zijn. DavyPootjes begon met motorcross op vijfjarige leeftijd en reed toen al zijn eerste wedstrijd.

Vanaf 2005 werd Davy al ondersteund door Hannamax Motorsport in Hedel, die groot vertrouwen hadden in de jeugdrijder uit Ammerzoden. Het vertrouwen bleek meer dan terecht en Davy werd met zijn KTM in 2008 Europees kampioen 65cc en zo raakte hij bij het Oostenrijkse fabrieksteam in het vizier.

Het harde werken van Davy en zijn team heeft zijn vruchten afgeworpen. Het fabriekscontract is ondertekend en het moet een langdurig project worden om Davy uiteindelijk op te werken naar een plaats bij het KTM Factory Racing Team. Tot het zover is zal Davy volledige ondersteuning en medewerking krijgen uit Oostenrijk waarvoor dit contract nu is getekend.

De nu 14 jarige Davy heeft afgelopen weekend wederom een wedstrijd gereden in de zeer hoog aangeschreven ADAC serie in Duitsland waar hij net zoals in ons eigen Open Nederlands Kampioenschap bovenaan staat en elke wedstrijd volledig voor de titel zal strijden.

Vanaf Augustus zal Davy gaan beginnen met trainen op een KTM 125 SX waarmee hij in het volgende seizoen bij de kampioenschappen ten tonele zal verschijnen. De ADAC, het ONK en het EK staan op de agenda waarbij het Europese Kampioenschap het belangrijkste is.

Davy Pootjes: 
Ik rij zo lang als ik me kan herinneren al op een KTM en ik ben heel blij dat ze me een contract hebben gegeven. Ik ga al naar een speciale school waar mijn lesrooster is aangepast aan mijn sportprogramma zodat ik veel tijd heb om te trainen. Ik wil graag mijn ouders en team bedanken dat ze altijd met me mee gaan overal heen en Hannamax omdat hij altijd in mij heeft geloofd. Ik heb er heel veel zin in en ga heel erg mijn best doen!