Zoeken

Karlo Slager pakt kampioenstitel in de Yamaha R125 Cup

14 augustus 2013
De 17 jarige Karlo Slager uit Staphorst is afgelopen zaterdag kampioen geworden in de Yamaha R125 Cup – powered by GAMMA. Slager was in twee races zijn concurrenten te snel af en dat resulteerde in een niet meer in te halen voorsprong. Hij is de tweede kampioen van dit prestigieuze kampioenschap en volgt daarmee Bo Bendsneijder op.

Karlo Slager_Yamaha_R125_Cup

In de eerste wedstrijdrace pakt Slager vanaf pole position ook meteen de koppositie. Hij neemt negen andere rijders mee in de kopgroep en zij pakken al snel een voorsprong op de rest van het deelnemersveld. Halverwege de race nemen Slager, Boerboom en Nieman afstand van de rest van de groep en rijden met z’n drieën naar de streep. Slager weet beide rijders slim achter zich te houden en pakt de winst in de eerste race.

Slager komt ook in de tweede race goed weg en krijgt Boerboom, Nieman en Bos in zijn kielzog mee. De jongens rijden hard over het asfalt van de TT Junior Track Assen. Doordat Nieman en Bos ongelukkig ten val komen lopen Slager en Boerboom verder uit. Uiteindelijk weet Slager zelfs een gat te slaan en rijdt eenvoudig naar de overwinning in de tweede race zodat zijn kampioenschap is veilig gesteld. Boerboom strijdt daarna met Wedman om de tweede plek waarbij Boerboom aan het langste eind trekt.

Karlo Slager:
Deze titel geeft mij een geweldig goed gevoel. Dit jaar heb ik met mijn koppie gereden. Vooral van de adviezen van Joey Litjens heb ik veel geleerd. Daarnaast wist ik dat als ik geen gekke dingen deed ik de races kon winnen. Als coureur ben ik gegroeid. Daarom hoefde ik in de wedstrijden niet altijd teveel risico’s te nemen. Als je weet dat je mentaal sterker bent dan je naaste concurrent dan rijdt dat een stuk prettiger. Ik heb een geweldig jaar gehad waarin we met z’n allen mooie wedstrijden hebben laten zien. De onderlinge verschillen zijn echt minimaal en er zijn veel goede rijders bij. Dat zal ik in de toekomst zeker gaan missen.

Voor volgend jaar hoop ik naar het ONK Supersport te kunnen gaan. Daar ben ik als coureur wel aan toe. We zijn met enkele teams in gesprek en ik hoop dat het allemaal doorgaat. De GAMMA-Yamaha R125 Cup is een perfecte leerschool voor mij geweest.

Professionele klasse
De Yamaha R125 Cup biedt jonge coureurs de kans om op een 125cc motorervaring op te doen in een competitieve omgeving. Alle rijders rijden op gelijkwaardig materiaal waardoor de echte talenten snel boven komen drijven en doorstroming naar vervolgklassen makkelijker verloopt. Yamaha Motor Nederland, Arie Molenaar Motors, SOBW en GAMMA bouwmarkten sloegen in 2012 de handen ineen en organiseerden een professionele klasse voor rijders die zich verder willen ontwikkelen in de motorsport en de kleinere motoren zoals een NSF100 zijn ontgroeid. Betaalbaarheid en toegankelijkheid voor rijders, supporters en publiek staan voorop.