Zoeken

Karin van Dongen Motorvrouw van het jaar 2011

15 februari 2011
Gigantisch billboard

Karin van Dongen is de nieuwe Motorvrouw van het jaar. Van Dongen volgt daarmee Simone Bokma op, die het afgelopen jaar deze titel, een initiatief van Motorbeurs Utrecht, voor het eerst kreeg toebedeeld.

Karin_van_Dongen

Bij de verkiezing liet Karin 200 kandidaten achter zich. Vorig jaar hadden zich 145 vrouwen aangemeld. Deze toegenomen belangstelling illustreert volgens MBU de stijgende populariteit van het motorrijden door vrouwen. Na een zorgvuldige selectie door een vakjury waren drie dames doorgedrongen tot de eindronde. Deze finalisten werden een volle dag getest en stevig aan de tand gevoeld over hun motorambitie.

Bij de bepaling van het oordeel letten de juryleden op uitstraling, passie, ervaring, rijvaardigheid, theoretische en technische kennis, persoonlijke achtergrond en de totale presentatie van de vrouwen gedurende de gehele verkiezingsperiode.

Tweede werd Hebe Kistemaker uit Rotterdam en derde Sandra den Dikken uit Leeuwarden. De trotse nieuwe titelhoudster noemt zichzelf een onafhankelijke vrouw die volop van het leven geniet.

Karin van Dongen:
Motorrijden maakt daar een belangrijk onderdeel van uit, al kwalificeer ik mijzelf vooral als mooi weer rijdster. Dat ik deze competitie zou winnen had ik nooit gedacht. Voor zover ik mij kan herinneren heb ik nooit van mijn leven een prijs in de wacht gesleept en nu dit. Wat een surprise.

De nieuwe Motorvrouw van het Jaar is het komende jaar de ambassadrice in de campagne om nog meer vrouwen op de motor te krijgen. Gevraagd naar haar motorplannen nu ze de prestigieuze titel op zak heeft zegt Karin, van beroep communicatiemanager, een documantaire te willen maken over vrouwen die begin vorige eeuw al op een motor reden.

Karin, opnieuw:
Ik wil beginnen met het maken van een documentaire over vrouwen die begin vorige eeuw, zo’n beetje vanaf 1920, al op een motor rond reden. Dat was zeer ongebruikelijk in die tijd en dat maakt zo’n onderwerp des te prikkelender. Uiteraard ben ik elke dag van de partij op Motorbeurs Utrecht om contacten te leggen met de branche en voor ontmoetingen met beursbezoekers.

Jury
De leden van de vakjury waren Eugène Daams, secretaris afdeling Gemotoriseerde Tweewielers van RAI Vereniging, Egbert van Drie, voorzitter afdeling Gemotoriseerde Tweewielers van BOVAG, Annemiek van der Kolk, freelance journaliste en Simone Bokma, de Motorvrouw van het Jaar 2010.

Het oordeel van de vakjury was voor 50% van invloed op de uitslag en de andere 50% kwam van de stemmers op de site van Motorbeurs Utrecht. Het aantal stemmers via internet nam toe met 10%.