Zoeken

Kantoor EBR Europe in Alkmaar officieel in gebruik

20 januari 2014
Erik Buell Racing heeft in Alkmaar het Europese hoofdkantoor in gebruik genomen. Vanuit dit Europese bruggenhoofd zal EBR de promotie, marketing en distributie van EBR motorfietsen verzorgen. Daarnaast is EBR Europe betrokken bij het Europese deel van het nieuwe WK Superbike avontuur.

EBR-Pand

Vlak na de lancering van de EBR 1190RX in Orlando oktober verleden jaar werd door Erik Buel bekend gemaakt dat ook de Europese markt zou worden aangedaan, waarvoor EBR Europe was opgericht. Onder leiding van Edwin Bolonie werd direct gestart met het opzetten van een Europees distributienetwerk.

Het Europese onderkomen in Alkmaar heeft een totale oppervlakte van 450 m2. Naast diverse kantoren beschikt het gebouw ook over een werkplaats, een magazijn en trainingsruimtes.

Edwin Belonie, Managing Director EBR Europe:
We kunnen nu voortvarend verder met het opzetten van ons dealernetwerk in Europa. We zijn daar eind vorig jaar mee gestart en hebben diverse prospectdealers in Nederland, Engeland, België en Duitsland bezocht. De ontvangst was positief omdat EBR een onderscheidende positie in de markt in zal nemen. Ik verwacht in maart de eerste serieproductie motorfietsen te kunnen leveren.

Het voorlopig enige productiemodel is de 1190RX, afgeleid van de 1190RS waarmee in het Amerikaanse AMA Superbike kampioenschap werd geracet. De 1190RX wordt opgegeven voor een vermogen van 185 pk en een gewicht van 190 kilo. Geheel volgens hedendaagse trend is de fiets van tractiecontrole voorzien, wat maar liefst 21 standen heeft.

Dat het EBR op alle fronten menens is blijkt ook uit de aangekondigde deelname aan het WK Superbike met het team waarmee EBR het afgelopen seizoen in het AMA actief was. Aan rijders Geoff May en Aaron Yates nu de eer om de eer voor EBR in het WK Superbike hoog te houden. Het Europese hoofdkantoor zal de deelname van het EBR-team promotioneel begeleiden voor de races in Spanje, Nederland, Italië en Engeland.

Geoff May:
Ik vind het fantastisch om deel uit te maken van het EBR-team en ik kijk er naar uit om met deze fantastische machine aan het SBW 2014 deel te nemen. Ik heb er veel vertrouwen in.

Edwin Belonie, tot slot:
Met de ingebruikname van het hoofdkantoor, de opstart van de productie in de Verenigde Staten, de komst binnen twee maanden in Europa van de eerste motorfietsen en de aangekondigde deelname van EBR aan de World Superbike kampioenschap is EBR nu serieus van start gegaan.