Zoeken

Jeffrey Herlings wereldkampioen MX2

10 september 2012
Voor het eerst in negentien jaar heeft Nederland weer een wereldkampioen in de motorcross. Tijdens de Grand Prix van Europa in het Italiaanse Faenza wist de 17-jarige Jeffrey Herlings de wereldtitel veilig te stellen, door zowel in de eerste als ook de tweede manche met de winst te gaan lopen.

Jeffrey_Herlings_MX2

Met dit seizoen al zestien overwinningen op zak had het gek moeten gaan zou Herlins dit jaar niet tot wereldkampioen worden gekroond. De Nederlandse KTM coureur had in het wereldkampioenschap een ruime voorsprong op de Brit Searle, die tot dusver dit seizoen  'slechts' negen overwinningen had weten te scoren, opgebouwd.

De eerste manche won Herlings al met overmacht, op de streep had hij een voorsprong van een halve minuut op Searle opgebouwd. De KTM coureur verklaarde daarna de tweede manche op safe te spelen en rustig aan te doen, om zijn wereldtitel veilig te stellen, om ook de tweede manche met een ruime voorsprong op zijn Britse concurrent te worden afgevlagd.

Jeffrey Herlings is de vierde Nederlander die wereldkampioen is geworden in de motorcross.  Dave Strijbos (1986), John van den Berk (1987, 1988) en Pedro Tragter (1993) gingen de motorcrosser uit Elsendorp voor.