Zoeken

Japanse Harley aan Canadese kust aangespoeld

7 mei 2012
Dat een gruwelijke gebeurtenis toch een positieve wending kan krijgen is onlangs gebleken in het Canadese British Columbia, waar aan de kust van de Charlotte Islands een in Japan geregistreerde Harley-Davidson was aangespoeld.

Japanese_Harley_Davidson

De motor zat in een grote witte container, die door de Canadees Peter Mark werd ontdekt toen hij met zijn ATV langs de kust aan het rijden was. Mark opende de container en ontdekte daarin wat kampeerspullen, golfclubs en een zwaar verroeste Harley-Davidson.

In de binnenkant van de container waren Japanse tekens te zien, en met de Harley voorzien van een Japanse kentekenplaat werd contact opgenomen met het Japanse consulaat om de rechtmatige eigenaar op te sporen.

De in Miyagi Prefecture, het gebied dat zwaar door de Tsunami was getroffen, geregistreerde kentekenplaat bleek op naam te staan van Ikuo Yokoyama, die de motor vijf jaar geleden had gekocht en de motor in een container in zijn tuin had gestald toen de Tsunami toesloeg en alles werd weggespoeld.

De motor was niet zijn grootste verlies, Yokoyama verloor tijdens de Tsunami ook drie familieleden en zijn eigen huis. Volgens de geruchten gaat Harley-Davidson proberen de motor te restaureren, om hem daarna met de Japanse eigenaar te herenigen.