Zoeken

Italiaan in 1 jaar wereld rond per Multistrada 1200S

21 juni 2011
Dat Ducati met de Multistrada 1200 S een verdomd goede motor in huis heeft wisten we al, maar dat e rook verdomd veel kilometers mee kunnen worden gemaakt bewees de Italiaan Paolo Pirozzi, die in bijna één jaar tijd op de Duc de wereld rond reed, daarbij 80 Ducati Owners Clubs bezocht en bijna 100.000 kilometer op de klok van zijn Multistrada 1200 S zette.

Ducati_Multistrada_world_trip_2011_1

De 31-jarige Paulo Pirozzi, president van de Ducati Dreams Club Napels, omschrijft zichzelf als professionele motorrijder, en met recht. De afgelopen jaren bracht de Italiaan meer tijd door op een Ducati dan dat hij thuis was, blijkens de 450.000 kilometer die op verschillende Ducati’s werden volbracht. Zijn trip rond de wereld begon het afgelopen jaar tijdens de World Ducati Week in Misano, en eindigde dit jaar in mei op het circuit van Imola, exact 350 dagen na vertrek. Ducati_Multistrada_world_trip_2011_3Daar werd Pirozzi ontvangen door honderden fans en Ducati liefhebbers, waaronder Ducati president en CEO Gabriele del Torchio die de avonturier uit Napels persoonlijk wilde verwelkomen.

Voor de bijna een jaar durende wereldreis kreeg Pirozzi ondersteuning van de Ducati fabriek, die alle logistiek voor haar rekening nam. Pirozzi’t trip voerde van Misano naar Griekenland, Bulgarije, Roemenië, België, om via Oost- en Noord Europa naar Rusland af te reizen, waar hij drie weken lang werd vergezeld door een Ducatist uit Moskou richting het ijskoude Siberië. Vandaar uit ging het richting Japan, waar de Multistrada 1200 S zijn eerste servicebeurt kreeg bij 24.000 kilometer.

Vervolgens ging het richting China en Azië, waar de Azian Ducati Week die tijdens de MotoGP race op Sepang werd gehouden werd bezocht. Daar ging een droom van Pirozzi in vervulling door samen met drievoudig wereldkampioen Troy Bayliss op het circuit te rijden. Via China en Pakistan werd het Australische content aangedaan, om vervolgens via Canada naar Amerika af te reizen. Een bomvol reisschema volgde, met elke 700 kilometer een Ducati evenement, bezoek aan een Amerikaanse Ducati club of ontmoeting met een locale beroemdheid ingepland. In Miami had Ducati als verrassing voor zijn verjaardag speciaal zijn moeder overgevlogen.

Ducati_Multistrada_world_trip_2011_2

Na Florida werd het Zuid-Amerikaanse continent aangedaan, waar Pirozzi achtereenvolgens Costa Rica, Honduras, Panama, Colombia, Peru, Chili, Argentinië en Tierra del Fuego werden aangedaan, om zijn trip in de meest zuidelijke plaats ter wereld, Ushuaia te eindigen. Daarna keerde Pirozzi terug naar Europa waar via Engeland, Frankrijk, Portugal, Marocco en Spanje weer naar huis werd gereden. Na 350 dagen eindigde de wereldreis op het beroemde circuit van Imola.

Inmiddels heeft Pirozzi zich weer een nieuwe uitdaging ten doel gesteld. De komende Wold Ducati Week zal de aftrap zijn voor een nieuwe uitdaging, waarbij de italiaan een magische 250.000 kilometer wil gaan afleggen.