Zoeken

Indias team zet 48-mans record met Royal Enfield

16 november 2010

Het Swetha Ashwa Team van het Indiase leger heeft een nieuw record gezet voor het Guiness Book of Records. Tijdens een parade namen 48 passagiers plaats op een Royal Enfield 500, en verbraken daarmee het 15-jaar oude record dat op naam stond van het Braziliaanse leger.

De recordpoging vond plaats op zaterdag 30 oktober op de luchtmacht basis in Yelahanka, waarna het team op zondag de stunt herhaalde onder het toeziend oog van pers en andere militaire officials. Het was volgens de aanwezigen een adembenemend zicht om de 48-man sterke pyramide langs te zien komen. Daarnaast ontving het team groot applaus met hun unieke maneuvres, zoals 'schaar-kruising' en parallel-kruising, die met -juist- militaire precisie werden uitgevoerd.

Het Swetha Ashwa team was de belangrijkste attractie van de parade tijdens de Dag van de Republiek en Onafhankelijkheid, vanwege hun sensationele kunsten op en met motorfietsen. Het team had in de vier maanden ter voorbereiding van de stunt de nodige problemen gehad, waaronder een ongeval waarbij een van de leden zijn rug brak. Hij herstelde echter voorspoedig en maakte deel uit van het team dat de recordpoging ondernam.

Volgens Naik Subedar M.G. Rajan, leider van het team, had men zich voorbereid om met de motor een afstand van 1 mijl (1,6 kilometer) te overbruggen, maar de lengte van de startbaan stond dat niet toe. Het team overbrugde nu een afstand van 1 kilometer, voldoende voor een nieuw officieel record in het Guiness Book of Records.

Bron: thehindu.com