Zoeken

Impact: de crash die Joey Litjens leven veranderde

2 januari 2012
Oud Motorfreaks medewerker Jarno van Osch heeft een boek geschreven over het het leven van aanstormend talent Joey Litjens, die twee jaar geleden tijdens een crash op het statencircuit van Hengelo in één klap zijn leven drastisch zag veranderen. Impact is vanaf februari bij de boekhandel verkrijgbaar, maar is nu al via Internet te reserveren.

cover_Impact

Ruim twee jaar geleden wordt de motorsportcarrière van Joey Litjens ruw verstoord. Op donderdag 21 mei 2009 gaat het op stratencircuit de Varsselring in Hengelo (Gelderland) finaal mis. De jonge coureur klapt op hoge snelheid tegen een boom aan en loopt zware zenuwschade in zijn rechterarm op. Doktoren vrezen dat hij met één functionele arm moet gaan leren leven, maar daar wil Joey niets van weten. De voormalige GP-rijder knokt voor wat hij waard is en boekt verbazingwekkende resultaten.

Impact vertelt het verhaal van een 21-jarige topsporter die al op vroege leeftijd zijn droom, de top in de mondiale wegracewereld behalen, los moet laten. Samen met auteur Jarno van Osch beleeft Joey Litjens nogmaals de mooie, maar heftige racejaren die hij kende. De Limburgse coureur blikt terug op de periode dat hij onverslaanbaar is in de Aprilia Junior Cup, de Europese weg bewandelt om uiteindelijk te kunnen strijden om felbegeerde WK-punten, succesvol opkrabbelt in de EK Superstock 600 en uiteindelijk zijn carrière ziet stranden door een zware crash. In Impact gaat Joey in op de mentale strijd die hij jaren heeft moeten leveren om topsport te bedrijven en nu wederom voert om een ‘nieuw’ leven op te bouwen.

Het boek Impact is momenteel al te bestellen op de website van Mastixpress. Het voordeel is dat je het boek dan rond 3 februari thuis op de mat hebt en slechts € 15 betaalt in plaats van de normale verkoopprijs van € 17,50. Op vrijdag 27 januari is het eerste verkoopmoment, tijdens de feestavond na afloop van de officiële boekpresentatie, in café Station America te America. Ook dan is het boek voor € 15 te koop.