Zoeken

Horex start productie VR6

13 februari 2012
Na zes maanden planning en gedetailleerde voorbereiding gaat Horex de nieuwe VR6 Roadster binnen enkele weken in productie nemen. De assemblage van de nieuwe zescilinder zal gaan plaatsvinden in de nieuwe Horex fabriek in Augsburg.

HOREX_factory

De compomenten voor de VR6 zullen worden geassembleerd op vier opeenvolgende werkstations. In eerste instantie zullen frame en chassis in elkaar worden gezet, waarna het motorblok, de elektrische bedrading, elektronica en andere onderdelen zullen worden toegevoegd.

De assemblage wordt volgens het 'one man, one bike' principe uitgevoerd. Ofwel: één monteur die een complete VR6 van start tot finish in elkaar zal zetten, vanaf de allereerste bout tot en met de finale test op de in-huis vermogenstestbank. Om de hoogste kwaliteit te waarborgen wordt door de medewerkers elke stap in het assemblage proces in een computer gedocumenteerd.

De planning van de te produceren aantallen is gebaseerd op kwaliteit boven kwantiteit. Volgens Horex CEO Clemens Neese zullen in het begin slechts enkele motoren per dag worden geproduceerd. Pas als men er zeker van is dat deze motoren aan de Horex' hoge eisen voldoen zal de productie geleidelijk worden opgevoerd. In de fabriek zullen alleen motoren worden geassembleerd die al daadwerkelijk zijn verkocht.