Zoeken

Horex bouwt museum in Bad Homberg

28 juli 2011
Het is Clemens Neese, de nieuwe eigenaar van het ooit roemruchte Duitse merk Horex, serieus. Met de lancering van de nieuwe VR6, een 1.200 cc zescilinder die in samenwerking met Volkswagen is ontwikkeld, steeds dichterbij heeft de fabriek nu aangekondigd een museum te gaan bouwen waar de geschiedenis van het merk kan worden bezichtigd.

Horex_museum 

Als locatie van de nieuwe Horex fabriek, waarvan de bouw deze maand is begonnen, is gekozen voor Bad Homburg, waar oorspronkelijk van 1923 tot eind jaren '50 de productie van Horex motorfietsen heeft plaatsgevonden. De locatie was zorgvuldig gekozen, het is ten zuiden van het treinstation van Bad Homburg en slechts enkele meters verwijders van de originele Horex fabriek waar legendarische modellen als de Regina en Imperator worden gebouwd.

Voor het ontwerp van het gebouw heeft de architekt zich laten inspireren door een vrijstaande luchtgekoelde ééncilinder motor. De grondverdieping vormt een smalle cilinder, terwijl de bredere bovenverdieping de cilinderkop vertegenwoordigd. De horizontale rijen van ramen moeten de koelvinnen van de klassieke Horex motoren voorstellen. In het museum al naast de historische modellen ook de nieuwe VR6 ten toon worden gesteld. Wanneer het museum open zal gaan is niet bekend.