Zoeken

Honda Xtreme Academy krijgt steun van UEM

30 maart 2010

De Honda Xtreme Academy, de nieuwe motocross raceseries die Honda voor 2010 heeft gelanceerd ter bevordering van aanstormend talent, heeft officiele steun gekregen van de UEM, de Union Européen de Motocyclismo.

honda_xtreme_academy.jpg

academy_logo.jpgIn december 2009 werd door Honda de nieuwe Xtreme Academy aangekondigd, waarbij jonge rijders van 11-15 jaar een kans krijgen hun talent te ontplooien. Het initiatief wordt door Honda gezien als een potentiele eerste stap om deel uit te maken van Honda's Racing's World Championship Xtreme programma in de MX1, MX2, Enduro en zelfs de Dakar rally.

De UEM is betrokken bij de expansie van motorsport in Europa met een speciale focus op jonge rijders en de ontwikkeling van de toekomstige kampioenen. In de Honda Xtreme Academy zullen jonge rijders van 11-15 jaar een kampioenschap gaan verrijden op CFR150 machines, met wedstrijden in aantal landen die deel uitmaken van de HEMA (Honda Europe, Midden Oosten en Afrika).

Deelname aan de Honda Racing Xtreme Academy verzekert elke individuele rijder van sponsoren, een interessante prijzenpot plus korting op trainingsprogramma's van tweevoudig wereldkampioen John van den Berk in zijn trainingskamp in Spanje.

Vincenzo Mazzi, UEM president:
We zijn blij onze steun te geven aan de nieuwe Honda Racing Xtreme Academy, die wij als een fantastische gelegenheid zien voor de ontwikkeling van de sport en om jonge rijders bij offroad motorsport betrokken te krijgen. Ik denk dat het een erg goede zaak is voor de motorsport community in het algemeen.