Zoeken

Honda wil productie India gaan verdrievoudigen

4 januari 2011

Honda wil haar productie en verkoop van motorfietsen in India in de komende vijf jaar gaan verdrievoudigen naar 5 miljoen motorfietsen per jaar. Met deze investering is naar schatting een bedrag van van 10 miljard Indiase Roepie (165 miljoen Euro) gemoeid.

Honda_2011_CBR250R_1.jpg

Honda besloot eind vorig jaar haar aandeel in de joint venture Hero Honda Motors Ltd. te verkopen aan de Hero group. Om de te verwachten terugval in marktaandeel als gevolg van die verkoop de compenseren heeft Honda besloten de productie van haar dochteronderneming Honda Motorcycle and Scooter India Pvt., waar momenteel 1,55 miljoen motorfietsen per jaar worden geproduceerd, flink te gaan vergroten.

Om dat te realiseren zal halverwege 2011 een tweede fabriek in de deelstaat Rajasthan in gebruik worden genomen, waarmee Honda haar productiecapaciteit in India rond 2012 naar 2,2 miljoen zal brengen. Tevens zijn er plannen voor een derde fabriek. in Andhra Pradesh. Daarnaast wil Honda het aantal verkooppunten in India sterk gaan uitbreiden.

Met de totale investering is een bedrag van 10 miljard Indiase Roepie gemoeid, hetgeen omgerekend ongeveer 165 miljoen Euro is. Honda wil in maart in India gaan beginnen met de productie van de nieuwe CBR250R.