Zoeken

Honda Vision voor 12-jarige Moriwaki Juniorcup kampioen

28 februari 2012
Tijdens de MOTORbeurs 2012 in Utrecht kreeg Bo Bendsneijder, de pas 12-jarige winnaar van de Honda Moriwaki GP3 JuniorCup 2011, een nieuwe Honda Vision scooter uitgereikt.

VISION_VOOR_BO

Op de openbare weg heeft Bo er de komende jaren nog verdomd weinig aan, maar het jonge talent kan zich met de Vision de komende jaren van zijn opvallende racecarrière in ieder geval wel gemakkelijk en stijlvol over de paddock van de wegracecircuits verplaatsen. Met deze prijs wil Honda Nederland de ontwikkeling van jong motorsporttalent stimuleren en haar betrokkenheid bij de belangrijkste raceklassen voor jeugdige motorsporters onderstrepen. Naast de Honda Moriwaki GP3 JuniorCup is Honda ook leverancier van de Honda NSF100 wedstrijdmotoren voor de Molenaar NSF100 Cup, die ook door Bendsneijder werd gewonnen.

Bo ontving zijn nieuwe vervoermiddel uit handen van Leo Jegen, Manager Public Relations van Honda Nederland, die de jonge stopsporter van dichtbij volgt. Kleine kampioen bleef nuchter onder alle complimenten.

Leo Jegen:
Ik heb Bo al een paar keer zien rijden, ongelooflijk dat zo’n jonge knul al zo hard kan gaan. Het is dan ook prachtig dat wij als Honda Nederland onze bijdrage aan zijn ontwikkeling kunnen leveren. Hij heeft deze prijs zelf verdiend door kampioen te worden in de Honda Moriwaki GP3 JuniorCup, de ideale kweekvijver voor jong talent. Dat ging zeker niet makkelijk, de strijd werd pas in de laatste race beslist, een topprestatie dus! Dat hij in hetzelfde jaar ook nog eens kampioen werd in de Molenaar Honda NSF100 Cup maakt het voor ons als sportief motormerk helemaal speciaal.

Bo Bendsneijder:
Het ging vorig jaar gewoon heel erg goed allemaal, maar ik kijk alweer vooruit. Nu ga ik eerst met de KNMV-selectie trainen in Spanje, daarna begint het seizoen 2012 weer, daar heb ik ongelooflijk veel zin in. Dat ik nu een paddockscooter heb is een fantastische prijs, het is echt een heel mooie prijs. Buiten de circuits mag ik natuurlijk nog niet rijden, daar moet je 16 voor zijn, maar in de paddock is dit ideaal, ook voor mijn vader om overal langs de baan te kijken hoe het gaat. Dit jaar rijd ik weer in de Honda Moriwaki GP3 JuniorCup, ik moet nu mijn titel gaan verdedigen en dat zal zeker niet mee gaan vallen. Maar van strijd word je alleen maar beter. Ik zou het super leuk vinden als mensen eens op de circuits naar ons komen kijken, dan kunnen ze zien hoe hard het gaat!