Zoeken

Honda verplaatst productie 400cc motoren naar Thailand

30 november 2011
Om haar productiekosten te beperken en de negatieve effecten van de sterk gestegen Japanse Yen te compenseren gaat Honda naar verluid de productie van 400cc en zwaardere motorfietsen naar Thailand verplaatsen. Hiervoor zal een nieuwe fabriek worden gebouwd in het buitenstedelijke gebied van Bangkok.

Honda_CBR250RR

Hoewel de fabriek nog moet worden gebouwd zal volgens de Japanse online nieuwssite Yomiuri de productie van 400cc en 500cc motoren al in oktober volgend jaar naar Thailand worden verplaatst. Honda heeft hiervoor in het industriegebied buiten Bangkok al grond aangekocht.

Met een krimpende Japanse markt heeft Honda de afgelopen jaren geprobeerd haar winst te verbeteren door haar productie van haar Hamamatsu fabriek in Shizuoka prefecture te verplaatsen naar haar Kumamoto fabriek. Tevens werd de inkoop van overzeese onderdelen vergroot. Honda heeft inmiddels productie van 250cc motoren of kleiner al naar buitenlandse fabrieken verplaatst, zoals naar Thailand en China.

Met het verplaatsen van de productie van 400cc en 500cc motoren naar Thailand zullen in de Kumamoto fabriek geen banen verloren gaan. Daar zal men zich blijven concentreren op de productie van motorfietsen voor export naar onwikkelde landen in het westen.

bron: Daily Yomiuri